Tarih: 21.08.2018 13:34

ABD´NİN İLAVE GÜMRÜK VERGİLERİNE DTÖ NEZDİNDE DAVA

Facebook Twitter Linked-in

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, 10 Ağustos 2018 tarihinde ABD makamlarından yapılan açıklama ile Türkiye´den ithal edilecek çelik ve alüminyuma uygulanan ek vergilerin, yüzde 100 oranında artırılarak demir çelikte yüzde 50´ye, alüminyumda ise yüzde 20´ye çıkarıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, ABD´nin almış olduğu Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına tamamen aykırı karar sebebiyle, 15 Ağustos 2018 tarihinde, Türkiye´nin daha önce ABD´ye karşı uygulamaya başladığı ABD menşeli 22 üründeki ek vergi önleminin, mütekabiliyet çerçevesinde, yüzde 100 artırılarak iki katına çıkarıldığı belirtilerek, söz konusu 22 üründe ABD´ye uygulanan ek vergi tutarının toplam 533 milyon dolar olduğu aktarıldı.

Dünya Ticaret Örgütü platformunda Türk ihracatçıların haklarının korunması için gerekli tüm adımların atıldığının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

?Söz konusu ek vergilerle ilgili olarak ülkemiz ABD´yi DTÖ´de danışmalara davet etmiştir. Böylelikle ABD´nin çelik ve alüminyuma uyguladığı ilave gümrük vergileri için dava süreci başlatılmıştır. Ülkemizle birlikte DTÖ´de ABD´ye karşı dava süreci başlatan ülkeler; Hindistan, Çin Halk Cumhuriyeti, İsviçre, Norveç, Kanada, Rusya, Meksika ve Avrupa Birliği´dir. Önümüzdeki dönemde bu ülkelerle de işbirliği yapılarak ülkemiz ihracatçılarının haklarının korunmasına yönelik çalışmalara devam edilecektir.?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —