Tarih: 01.10.2019 11:25

ABD Basın Ateşesi’nden ÇGC’ye ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

 

Basın Turu kapsamında ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelerek ÇGC Başkanı Esendemir’le görüşen Daniels, sıcakkanlı insanların bulunduğu Adana’ya hayran olduğunu dile getirdi.

Kentin tarihi ve turistik güzelliklerinin yanı sıra yemeklerini de çok beğendiğini ifade eden Daniels, Lezzet Festivali’ni sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

ABD Adana Konsolosluğu Basın Ataşesi Karla A.Daniels 9 yıldan bu yana ABD Dışişleri Bakanlığı’nda görev yaptığını belirterek; Viyana, Afganistan, Almanya ve Türkmenistan’da görev yaptıktan sonra 2 yıl Türkiye’de çalışacağını, Türkiye’de bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Daniels; Adana’da bulunduğu süre içerisinde Adana’yı çok sevdiğini, özellikle de yöresel yemekleri çok beğendiğini dile getirdi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti hakkında bilgi verdi. ÇGC’nin Türkiye’de “Kamu Yararına Dernekler” statüsünde bulunan 5 gazeteciler cemiyetinden biri olduğunu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun kurucu üyeleri arasında yer aldığını, üyelerinin sarı basın kartı hamili olduğunu söyleyen Esendemir; “331 aktif üyemiz bulunmaktadır” dedi.

Esendemir;  gerek mesleki ve gerekse de Sosyal Sorumluluk içeren projelere imza attıklarını, ÇGC üyelerinin mesleki gelişimlerine destek olmak amaçlı seminer, panel ve geziler düzenlediklerini, Cemiyet bünyesinde yer alan Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Korolarının yeni dönem çalışmasına başladığını, yıl içerisinde bir çok başarılı konserler düzenlediklerini ifade etti.

ÇGC Başkanı Esendemir; Daniels ‘e nazik ziyareti için teşekkür ederek; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin Kültür ve Sosyal Tesisleri’ni gezdirip, bulunduğu konum hakkında bilgi verdikten sonra günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdi.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —