Tarih: 24.03.2017 13:24

ABD, VİZELER İÇİN DAHA SIKI İNCELEME EMRİ VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD diplomatik misyonlarına gönderdiği belgede , Amerikan vizesi için başvuru yapan yeni kişilerin daha sert bir incelemeden geçerek başvuruları sorgulanacak talimatını verdi.

Vize başvurusu yapan yeni kişilerden sosyal medya hesaplarının kontrolü, e-posta hesapları, ikamet ettiği adresler, son 15 yıl içerisinde seyahat ettiği yerler ve çalıştığı iş yerleri ile ilgili her şey sorgulanacak. ABD yönetiminin 6 ülkeye vize yasağı uygulamasının engellere takılmasıyla getirilen yeni uygulamalarda 6 ülke vatandaşları ise daha sıkı denetime tabi tutulacak.

İran, Yemen, Somali, Sudan, Libya ülkelerinden yapılan başvurularda, daha önce terör örgütü DEAŞ´ın kontrol ettiği bölgelerde bulunup bulunmadıkları da sorgulanacak. Sosyal medya hesaplarında daha önce örgütle ilgili bir paylaşım yapıp yapmadığına bakılacak. Irak ile ilgili ise yeni vize düzenlemesinden muaf tutulduğu ancak DEAŞ´ın elinde olan bölgelerde bulunmuş Irak vatandaşlarının da aynı sıkı muameleden geçeceği belirtildi. Ayrıca Tillerson, ABD Konsolosluk çalışanlarına Güvenlik endişesi duyduğunuz durumlarda başvuruyu reddetmekte tereddüt etmeyin çağrısında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —