ABD ÜRDÜN´DEKİ FÜZE RAMPALARINI SURİYE´YE TAŞIDI

ABD ÜRDÜN´DEKİ FÜZE RAMPALARINI SURİYE´YE TAŞIDI

ABD´li kaynaklar füze sisteminin ilk defa kamyonlarla doğrudan Suriye´ye götürüldüğü ancak sistemin YPG liderliğindeki Suriye Demokratik güçlerini (SDG) desteklemek için daha önce kullanıldığı kaydedildi.

AMMAN (İHA) - ABD´nin Ürdün´deki füze rampalarını Suriye´ye taşıdığı bildirildi. ABD´in Ürdün´de bulunan askeri güçlerinin HIMARS füze sistemini Ürdün Suriye sınır bölgesinde Washington´un liderliğini yaptığı koalisyon güçlerinin bulunduğu eğitim kampı yakınlarındaki Al-Tarif geçiş noktasına taşıdığı kaydedildi. 

Üç yüz kilometre menzilli Hummer füze sisteminin ABD´nin bölgedeki çalışmalarına büyük destek sağladığı kaydedildi. Koalisyon güçlerinin Suriye rejimine bağlı güçlere karşı bir seri hava saldırısı sebebiyle bölgenin büyük dikkat çektiği ifade edildi.
ABD´li kaynaklar füze sisteminin ilk defa kamyonlarla doğrudan Suriye´ye götürüldüğü ancak sistemin YPG liderliğindeki Suriye Demokratik güçlerini (SDG) desteklemek için daha önce kullanıldığı kaydedildi. ABD askeri güçlerinin SDG´yi desteklemek için M777 obüs toplarını da kullandığı belirtildi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı