ABD Senatosu´ndan F-35´ler için yaptırım kararı

ABD Senatosu´ndan F-35´ler için yaptırım kararı

ABD yönetiminin Adalet Bakanı Gül ile İçişleri Bakanı Soylu´ya yaptırım kararının ardından yeni bir hamle de ABD Senatosundan geldi. Senato, daha önce komisyondan geçen Türkiye´ye F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı onayladı.

ABD yönetiminin Türkiye´de yargılanmasına devam edilen Amerikalı Papaz Andrew Brunson´ın serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek aldığı yaptırım kararından sonra yeni bir hamle de ABD Senatosundan geldi. ABD Senatosu, daha önce komisyondan geçen Türkiye´ye F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı Genel Kurul´da onayladı. Senatonun Türkiye´ye F-35 savaş uçaklarının verilmemesi kararının yürürlüğe girmesi için ABD Başkanı Donald Trump´ın onaylaması gerekiyor. Türkiye´ye F-35 yaptırımı konusunda Trump´ın tavrı merakla bekleniyor.
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray´ın ABD´li Papaz Andrew Brunson´ın tutukluluğu nedeniyle yaptırım kararını duyurmasının ardından yaptığı açıklamada "Yaptırımlar Brunson serbest kalana kadar sürecek? ifadesini kullandı.  (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı