ABD Senatosu, Amerikan askerinin Yemen´den çekilmesini onayladı

ABD Senatosu, Amerikan askerinin Yemen´den çekilmesini onayladı

ABD Senatosu, Yemen´deki savaşta Suudi Arabistan´a desteğin sonlandırılarak, Amerikan birliklerinin 30 gün içerisinde geri çekilmesini öngören yasa tasarısını onayladı.

ABD Senatosu, 4 yıldır devam eden Yemen iç savaşında Suudi Arabistan´a verilen askeri desteğin geri çekilmesi kararını aldı. Senatoda oylanan tasarıda, El Kaide ile mücadele dışında, Yemen´deki savaşa dahil olan ve savaşı etkileyen tüm Amerikan askeri varlıklarının 30 gün içinde geri çekilmesi öngörülüyor. Yapılan oylamada 46´ya karşı 54 evet oyu ile kabul edilen tasarı, ABD Başkanı Donald Trump´ın Suudi Arabistan ilişkilerine vurulan büyük bir darbe olarak nitelendirildi. 

Temsilciler Meclisine gidecek 
Kabul edilen tasarının, Başkan Donald Trump´ın imzalayıp onaylaması için Kongrenin diğer kanadı olan Temsilciler Meclisinden de geçmesi gerekiyor. Muhalefetin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinde söz konusu tasarının kabul edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 
ABD´nin Yemen´deki savaşta Suudi Arabistan´a verdiği askeri ve her türlü mühimmat desteğini kesmesini öngören ayrı bir yasa tasarısı, geçen yıl Trump´ın partisi Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinde kabul edilmemişti. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı