ABD-RUSYA KRİZİ DERİNLEŞİYOR

ABD-RUSYA KRİZİ DERİNLEŞİYOR

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ?Rusya, Suriye´nin kimyasal silah stoklarını imha etmeyi garanti etmişti. Bu başarısızlık çok sayıda masum insanın ve çocukların hayatını kaybetmesine neden oldu? dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya´yı Suriye´ye atılan kimyasal saldırıyı engelleyememekle suçladı. CBS kanalında konuşan Tillerson, Rusya´nın Suriye´deki kimyasal silah stoklarının imha edilmesini garantiye aldığını ancak bunu gerçekleştirmekte başarısız olduğunu dile getirdi. Rusya´nın uluslararası topluma olan bağlılığı konusunda başarısız olduğunu ifade eden Tillerson, ?Rusya, Suriye´nin kimyasal silah stoklarını imha etmeyi garanti etmişti. Bu başarısızlık çok sayıda masum insanın ve çocukların hayatını kaybetmesine neden oldu? dedi.

Suriye´nin Han Şeyhun kasabasına salı günü düzenlenen kimyasal saldırıda 89 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından cuma günü, ABD ise 59 füze ile Suriye´de Şayrat hava üssünü vurdu. Suriye, kimyasal silahların kullanıldığını inkar ederken, Rusya, ABD´nin Suriye´nin kimyasal silahlarının olduğuna dair kanıt sunamadığını dile getirdi.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: RUSYA KRİZİ DERİNLEŞİYOR