ABD, Kosova Ordusu için anayasa değişikliği istedi

ABD, Kosova Ordusu için anayasa değişikliği istedi

Kosova ziyaretini gerçekleştirmekte olan ABD´li Senatör John McCain, Kosova Ordusunun kurulması ile ilgili ABD´nin tavrını açıkladı.

Kosova Meclisi milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada senatör McCain, Kosova Güvenlik Kuvvetlerinin (FSK) , Kosova Silahlı Kuvvetlerine (FAK) dönüşmesinin anayasa değişikliği yapılarak mümkün olabileceğini vurguladı.

Anayasa değişikliği ile ordunun kurulması kararının, ülke için egemen bir karar olabileceğini kaydeden McCain,"FSK´nin orduya dönüşmesi , anayasada değişiklik yapılarak gerçekleşmeli. Bu karar, yalnızca Kosova halkının alabileceği egemen karar olur " dedi. Ordunun kurulması sürecinin aşamalı ve geniş kapsamlı olması tavsiyesinde bulunan ABD´li senatör John McCain, sürece Kosovalı Sırpların da katılımının sağlanması gerektiği görüşünü savundu.

Senatör McCain, bu dönüşümün Kosova´nın gelişmesine ve askeri yardım almasına katkı sağlayacağını belirtti.
McCain, Priştine´deki temasları çerçevesinde Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli ile de bir araya geldi.
Görüşmenin ana gündem maddesini, Balkanlar ile Kosova´daki gelişmeler oluşturdu. ABD´li senatör ülkesinin Kosova´ya desteğinin devam edeceğini açıkladı. Senatör McCain, Sırbistan ile diyalogun devam etmesini de talep etti.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı