Tarih: 13.10.2017 14:35

ABD KONSOLOSLUK GÖREVLİSİ TUTUKLU YARGILANACAK

Facebook Twitter Linked-in

ABD´nin Adana Konsolosluğu personeli ve terör örgütü PKK ile bağlantıları iddiasıyla tutuklu olan Hamza Uluçay´ın tutuklu yargılanmasına karar verildi.


VOA Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre geçtiğimiz Şubat ayında gözaltına alındıktan sonra Mart´ta tutuklanan Uluçay´ın hakkındaki iddianame tamamlandı. Mardin Cumhuriyet Savcılığı, hazırladığı iddianame uyarınca Uluçay´ın tutuklu yargılanmasını talep etti. İlgili mahkeme, savcılık talebi doğrultulsunda Uluçay´ın tutuku yargılanmasına hükmetti.

ABD´nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye ile yaşanan krizde birinci vaka olarak nitelediği, konsolosluk personeli Uluçay´ın tutuklanmasıydı. Uluçay, 37 yıldır konsoloslukta tercüman olarak görev yapıyordu.

İddianame detayları basına yansıdı

Uluçay hakkında Mardin Cumhuriyet Savcılığı´nın hazırladığı iddianame detayları ise basında yer almaya başladı. İddianamede; Uluçay´ın, Suriye Kamışlı´da PKK´lıların (PYD-YPG) tedavisi için protez merkezi kurulması için çalıştığı öne sürüldü. Uluçay´ın Mardin´de ´Soro´ kod adlı PKK´lının ölü yakalanması sonrasında Nusaybin´de örgüt propagandası yaptığı da ileri sürüldü. Evinde PKK ile ilgili yasadışı kitaplar ele geçirildiği kaydedilen Uluçay´ın, PKK ile bağlantılı olduğu öne sürülen Avukat Hüseyin Cangir ile görüşmesi de kanıtlar arasında gösterildiği belirtildi.

Ayrıca Uluçay´ın sahte 1 doları bulunduğu savıyla Fethullahçı Terör Örgürü (FETÖ) bağlantısı olabileceğini de iddia edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —