Tarih: 24.11.2018 18:08

?ABD, IŞİD´İ ESAD YÖNETİMİNİ YIKMAK İÇİN KULLANIYOR?

Facebook Twitter Linked-in

SPUTNİK´te yer alan habere göre Lizbon´da Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov şunları söyledi:

 "ABD Dışişleri, IŞİD´in nihai olarak yenilgiye uğratılmadığını ve bunun sağlanması için ana koşulun Suriye´de iktidar değişikliği yapılması ve tüm İranlı ve İran yanlısı güçlerin ülkeden çıkması olduğunu açıkladı. Bu, IŞİD´in ABD´liler tarafından Suriye´deki varlıklarının haklılık gerekçesi olarak görüldüğüne ve Suriye iktidarıyla mücadelede neredeyse müttefik olduğuna dair öngörümü doğruluyor. Ana hedefleri, iktidarı değiştirmek".

Lavrov, IŞİD´in ana yuvasının Fırat´ın doğu kıyısında ABD´nin kontrolündeki bölgede bulunduğunu, burasının ABD´nin 55 kilometre çapında gayrimeşru bir alan oluşturduğu Tanf´ta yer aldığını ve burada olumsuz gelişmelerle ünlenen Rukban sığınmacı kampının olduğunu anlattı.

Rukban kampının içinde ABD tarafından ´dokunulmaz´ kabul edilen binlerce militanın yer aldığını da kaydeden Lavrov, ABD´nin bu bölgedeki varlığını da bu militanlar üzerinden meşru göstermeye çalıştığını vurguladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —