Tarih: 18.11.2016 13:15

ABD, IŞİD´E KARŞI MÜCADELEDE KOORDİNELİ ÇABADA İSRARLI

Facebook Twitter Linked-in

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin desteğiyle Özgür Suriye Ordusu´nun (ÖSO) Suriye´nin El Bab kentini IŞİD´den geri almak amacıyla başlattığı operasyonla ilgili olarak, ?Özellikle Suriye´nin bu kesimi başta olmak üzere faaliyetlerin koordine edilmesini istiyoruz? dedi.

IŞİD´e karşı yürütülen ?Doğal Kararlılık Operasyonu? Sözcüsü Albay John Dorrian dün yaptığı açıklamada, El Bab operasyonunun Türkiye´nin kendi kararı olduğunu ve koalisyon olarak bu operasyonun bir parçası olmadıklarını, hava desteği sağlamadıklarını söylemişti.

Konu bugün de Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby´ye günlük brifinginde soruldu. Kirby, ?Özellikle Suriye´nin bu kesiminde başta olmak üzere (askeri) faaliyetlerin koordine edilmesini istiyoruz. Koordine edilmemiş askeri faaliyetleri DAEŞ´e karşı sergilenen genel çabaya faydalı ve yapıcı görmüyoruz? diye konuştu.

Daha fazla detayı ?Doğal Kararlılık Operasyonu? sözcüsünün verebileceğini kaydedenKirby, Suriye´de yürütülen operasyonlarla ilgili olarak Türk yetkililerle sürekli temas halinde olduklarını da aktardı.

Kirby, bir gazetecinin, ?Türkiye´nin El Bab operasyonu Rakka´ya planlanan operasyon için sorun yaratır mı?? sorusu üzerine, bu sorunun Pentagon´daki yetkililere sorulması gerektiğini ifade ederek, ?Koalisyonun DAEŞ´e karşı çabalarının birbiriyle bağlantılı ve hizalı olmasını istemeye devam ediyoruz. DAEŞ ortak tehdit, ortak düşman, koalisyonun varolma maksadı bu? dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —