AB, mülteciler için Türkiye´ye 1.5 milyar euro verecek

AB, mülteciler için Türkiye´ye 1.5 milyar euro verecek

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, bir mülteci merkezinin açılması için Türkiye´ye 1.5 milyar euro (9 milyar 279 milyon TL) vereceklerini açıkladı.

Avrupa Birliği´nin, Suriyeli mülteciler için 2019 ve 2020´de 560´şar milyon euro harcayacağı açıklandı. Açıklamayı yapan Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ?Bu yıl mülteciler için 560 milyon euro ayıracağız ve 2020´de de aynı miktar verilecek. 2021 için de aynı seviyede bir hedef belirledik? dedi. Mogherini, 1.5 milyar euro´luk (9 milyar 279 milyon TL) yardımın mülteciler için açılacak bir tesise ayrılacağını açıkladı. 

Almanya tek başına 1,44 milyar euro bağışlayacak 
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da Almanya´nın Suriyeli mülteciler için 1,44 milyar euro ayıracağını açıklayarak, ?8 yıllık savaşın ardından Suriye´deki gelişmeler olağan manşetlere dönüştü ancak insanların acısı dinmedi. İdlib´deki gelişmeler bilhassa bizim için çok önemli. Düşmanlıkların sürdürülmesinden dolayı bedel ödemekten kaçınmalıyız. Suriye´ye dönüş için yeterli koşullar ve güven oluşturana kadar, mülteciler misafir oldukları ülkeleri terk etmemeli. Bu yüzden bu yardımı yapıyoruz? diye konuştu. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı