Tarih: 11.11.2020 16:01

POMPEO SADECE FENER RUM PATRİĞİ İLE GÖRÜŞECEK

Facebook Twitter Linked-in

Cuma gününden itibaren 10 günlük Avrupa ve Ortadoğu turuna çıkacak olan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ziyaretleri kapsamında İstanbul’a da gelecek. Pompeo’nun açıklanan programında İstanbul’da sadece Fener Rum Patriği Bartholomeos’la görüşeceği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sitesinde yayınlanan Bakan Pompeo’nun programında, ABD Dışişleri Bakanı’nın Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Fransa Dışişleri Bakanı Drian’la biraraya geleceği belirtildi.

VOA Amerika’nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre Pompeo, Paris’in ardından İstanbul’a geçecek ve İstanbul’da Fener Rum Patriği Bartholomeos ile biraraya gelecek.

 Açıklamada “Bakan Pompeo, Fener Rum Patriği Bartholomeos’la Türkiye ve bölgedeki inanç konusunu ve inanç özgürlüğü konusundaki dünya genelindeki güçlü duruşumuzu ve desteğimizi görüşecek” denildi.

 Öte yandan Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ABD Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’de resmi muhataplarıyla görüşmeyecek olmasına dair herhangi bir açıklama ya da yorumda bulunmadı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —