Tarih: 31.05.2021 23:36

HAZİRAN AYINDA UYGULANACAK NORMALLEŞME ADIMLARI AÇIKLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aşı çalışmalarında dünyada ilk on ülke arasındayız. Üstelik bunu kendisi henüz aşı üretmediği hâlde başarmış bir ülkeyiz. İnşallah kendi aşımıza da yıl bitmeden kavuşmuş olacağız. Haziran ayını tam manasıyla bir aşı seferberliği ayına dönüştürmek için imkânları sonuna kadar zorlayacağız” dedi.

Restoranlar  sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında masaya servis yapılabilecek. Pazar günleri ise sadece paket servisi yapabilecek.

Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecek

Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacak

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı yaklaşık 3 saat 45 dakika sürdü. Kabine toplantısı sonrası Erdoğan, 1 Haziran sonrası hayata geçmesi planlanan kademeli normalleşme adımlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Buna göre; Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek. Restoran, kafe, spor salonları vb. 07.00-21.00 saatleri arasında açık, Üniversiteler 13 Eylül'de açılıyor.

Erdoğan, 17 Mayıs - 1 Haziran arası uygulanan kademeli normalleşmenin ardından, 1 Haziran sonrası yeni bir döneme girileceğini söyledi.

Erdoğan’ın açıkladığı  Haziran ayı için kademeli normalleşme takvimi şöyle:

Yeni kademeli normalleşme adımları, İçişleri Bakanlığı yayımlayacağı genelgede detaylandırılacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —