ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA: “BİZ MEHMETÇİĞİMİZİ SİZE YEDİRTMEYECEĞİZ”
SİYASET 3.12.2020 20:01:00 442 0

 ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA: “BİZ MEHMETÇİĞİMİZİ SİZE YEDİRTMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 86. yıl dönümü programında konuştu.

Erdoğan, ‘kadın’ meselesini bir kez daha aile kavramı üzerinden ele alarak, “Aileye yönelik her saldırıyı, tehdidi doğrudan varlığımıza yapılmış kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 86. Yıl Dönümü dolayısıyla AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı’nca düzenlenen “Kadın Hakları Günü Buluşması” programına katıldı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadın Hakları Günü Buluşması’nın, hayırlara vesile olmasını dileyerek, AK Parti’nin; kadınların hem sayıca en çok hem de en aktif yer aldığı parti olduğunu, kadın kollarının üye sayısının 5 milyon 200 bini bulduğunu açıkladı.

ERDOĞAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da  hedef alarak,  “Bay Kemal, senin milletvekilin askerime hakaret edecek, senin ağzından bununla ilgili olumsuz ifade çıkmayacak. Bu millet seni affetmeyecek. Hakaret edilen ordu ve onun her mensubu birer mehmetçiktir. Biz mehmetçiğimizi size yedirtmeyiz ve yedirtmeyeceğiz,” dedi sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşte daha geçenlerde... Gördünüz, cenaze namazında bile bu ahlâksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor. Yahu bu milletin değerleri, kutsalları var. Siz bu kutsallara karşı bu denli ahlâki olmayan yollara tevessül edemezsiniz. İnanıyorum ki ilk seçimlerde bunlar çok daha büyük bir dersi Allah'ın izniyle alacaklar. Bunun kadar, bunlar kadar yalanı rahat söyleyen bir siyasetçiyi ben tanımadım. Akşam yalan, sabah yalan. Bir doğru konuş be, bir dürüst konuş.

Tank Paleti Fabrikası'yla ilgili her şeyi vesikalarıyla ortaya koyduğumuz halde hala bunu konuşuyor. Buradan ekmek çıkmaz, boşuna konuşma. Zira buradan tamamıyla her yönüyle zarar eden bir Tank Palet Fabrikası varken, şimdi buraya BMC ile ortak faaliyette olan Katar'ın kalkıp da burada yaptığı yatırım ve cepten herhangi bir şey çıkmadan, buranın hep renöve edilmesi, hem restore edilmezi, makinelerin A'dan Z'ye yenilenmesiyle, bu fabrika kendimize ait tankların bakım onarımlarından tutun, yeni atılacak atılımlarda da çok ciddi bir yatırım olarak ortaya çıkmıştır ve böyle de yoluna devam edecektir.

Bak Bay Kemal, biz bu akşam ta 20 yıl önce başlanmış olan bir opera binasının açılışını yapıyoruz. Bizim icraatimizin ulaştığı yere sizin hayalleriniz bile ulaşamaz.

CHP'li hanım kardeşlerime sesleniyorum; partisindeki taciz furyası karşısında sessiz kalan bu zata ve partisine ilk fırsatta unutamayacakları bir ders verin”

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ HUSUSUNDA HASSASİYET GÖSTERİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 86. Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Elbette kadını, şiddet ve ayrımcılık başta olmak üzere, onun bir insan olarak zaten maruz kalmaması gereken kötülüklerden korumak için her türlü tedbiri alacağız. Elbette kadını, eğitimden iş hayatına, siyasetten sivil toplum faaliyetlerine kadar her alanda destekleyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında  AK Parti hükûmetleri döneminde kadınların sadece siyasette değil, hayatın her alanında hak ettikleri seviyeye gelebilmeleri için çok büyük gayret gösterdiklerini belirterek, hem hukuki ve idari düzenlemelerle hem yanlış uygulamaları düzelterek, kadınların yanında yer aldıklarını söyledi.

Kadınları; öncelikle eğitim ve iş hayatı başta olmak üzere her alanda birey olarak, onunla birlikte anne, eş, evlat sıfatlarıyla desteklemeye devam ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilhassa kadına yönelik şiddetin önlenmesi hususunda hassasiyet gösteriyoruz. Her ne sebeple olursa olsun mağdur konumunda bulunan kadınları devletin koruma şemsiyesi altına alıyoruz. Çünkü bizim için insan, eşrefi mahlûkattır ve kadın da insanın yarısıdır” dedi.

“Kendi medeniyetimizde ve tarihimizde kadın, erkekle birlikte hayatın her alanında var olmuştur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

 “Bugün kadın hakları borazanlığı yapanların, kadını insan olarak bile kabul etmediği bir kültürel geçmişten geldiklerini unutmadık. Aynı dönemde bizim toplumumuzda kadın, devletin kuruluşundan vatanın savunulmasına, üretimden aileye kadar tüm alanlarda en ön saflarda yer alıyordu.  Bunun için bizim milletimizin ataerkil veya anaerkil değil ‘aile-erkil’ bir millet olduğunu söylüyoruz. Aile kavramı bizde bu kadar hassas, önemli. Ülkemizdeki 83 milyon vatandaşımızı ‘büyük Türkiye ailesinin’ birer mensubu olarak görüyoruz. Bu anlayışla, aileye yönelik her saldırıyı, her tehdidi de, doğrudan varlığımıza yapılmış kabul ediyoruz. Hak ve özgürlük arayışının, erkeği ve kadınıyla herkes için aynı değere sahip olduğuna inanıyoruz. Zulüm kime yapılırsa yapılsın, şiddet kime yönelirse yönelsin, cinayetin faili ve maktulü kim olursa olsun, ayrımcılık kime karşı uygulanırsa uygulansın, karşı çıkılması ve mücadele edilmesi gereken bir kötülüktür. Kimse kimsenin mülkü olmadığı gibi, kadının da kimsenin malı sayılması ve lâyüsel davranışlara maruz kalması kabul edilemez.”

“KADININ MADDİ VE MANEVİ HAKLARINI HEDEF ALAN HERKESİN KARŞISINA DİKİLMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her vatandaş gibi kadınların da onuru, şerefi, maddi ve manevi varlığının korunmasını sağlamanın devletin vazifesi olduğunu vurgulayarak, “Şiddet gören kadını nasıl koruyorsak, terör örgütü tarafından dağa kaçırılan kızlarımızı da korumak zorundayız.  Tacize uğrayan her kadını nasıl koruyorsak, inancı ve kıyafeti yüzünden ayrımcılığa maruz kalan kızlarımızı da korumak da bizim için bir görevdir. İster terörist olsun ister siyasetçi, kadının maddi ve manevi haklarını hedef alan herkesin karşısına dikilmek, insan olarak boynumuzun borcu ve Cumhurbaşkanı olarak görevimizin gereğidir” diye konuştu.

Toplumun temel direği olan ailenin korunmasını ve güçlendirilmesini sağlamanın da hayatı sorumluluklarından birisi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi, diğer alanlarla birlikte ailenin güçlendirilmesi ve kadın hakları hususunda da hedeflerine ulaştırmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de, çevre, kadın, çocuk, engelli, şehit yakınları ve gaziler gibi konularda sürekli konuşan, eleştiren, karamsarlık aşılayan bir kesim bulunduğuna dikkati çekerek, “Bunların, istismar ettikleri hususlarda, zaten en küçük bir müktesebatları da yoktur” ifadesini kullandı.

Çevre, kadın, çocuk, engelli, şehit yakınları ve gaziler konusunda AK Parti kadar çok çalışan, bu kesimlerin haklarına sahip çıkan başka bir iktidar, parti olmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçlerindeki rezilliklere ve kepazeliklere bakmadan önlerine gelene çamur atmayı, pislik sıçratmayı, yalan ve iftirayla itibar suikastı yapmayı siyaset kılıfıyla, Atatürkçülük kılıfıyla, sosyal demokrasi kılıfıyla örtmeye kalkanların maskelerini düşürmekte kararlıyız, bu böyle biline. ‘Senin tecavüzcün kötü benimki iyi, senin tacizcin kötü benimki iyi, senin ahlaksızın kötü benimki iyi’ yaklaşımı kadar iğrenç bir anlayış yoktur” ifadelerini kullandı.

Bu kirli zihniyet ve anlayışın askere, öğretmene, işçiye, esnafa, muhtara, çiftçiye, velhasıl toplumun her kesimine hakareti bir siyaset tarzı hâline getirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal, benim askerime, benim orduma hakaret edecek senin milletvekilin, sen ise ağzından bir olumsuz bununla ilgili ifade çıkmayacak; bu millet seni affetmeyecek. Hakaret  edilen ordu ve onun her mensubu birer Mehmetçiktir. Biz Mehmetçiğimizi size yedirtmeyiz ve yedirtmeyeceğiz” dedi.

“AİLE KURUMUMUZU GÜÇLENDİRMEK İÇİN YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALARDA KENDİ MEDENİYET DEĞERLERİMİZE BAKACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına, Avrupa’daki hemcinslerinden çok daha önce kavuşmasının, bir zorlamayla değil kendi tabii mecrasında gerçekleşmiş olmasının çok önemli olduğuna işaret ederek, “Bugün de yapmamız gereken budur. Kadının, erkeğin, çocuğun asli unsurları olduğu aile kurumumuzu güçlendirmek için yapacağımız çalışmalarda, hiçbir yere değil, kendi medeniyet ve tarih değerlerimize bakacağız” diye konuştu.

“İnancımızla ve kültürümüzle ilgisi olmayan bir takım yanlış uygulamaları ve adetleri, aile kurumunu yıkmak için kullanmaya kalkanların sinsi oyunlarına gelmeyeceğiz” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Elbette kadını, şiddet ve ayrımcılık başta olmak üzere, onun bir insan olarak zaten maruz kalmaması gereken kötülüklerden korumak için her türlü tedbiri alacağız. Elbette kadını, eğitimden iş hayatına, siyasetten sivil toplum faaliyetlerine kadar her alanda destekleyeceğiz. Bunlarla birlikte anne olarak, eş olarak, evlat olarak tüm haklarını da koruyacak, aile içindeki konumunu güçlendirerek devam ettireceğiz. İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere, bu çerçevede zaman zaman yaşanan tartışmaların, işin özünden ziyade, hâlâ süren kimi yanlış uygulamalarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Kimi yanlışları düzeltirken yeni yanlışlara yol açacak savrulmalara meydan vermeyeceğiz. Adımlarımızı, toplumumuzu ayakta tutan dinamiklerin zarar görmesine yol açmadan atacağız. Uygulamaların doğru, adil ve sürdürülebilir istikamette yürümesini temin edeceğiz. İnşallah bunları başardığımızda, bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları, sadece lafzıyla değil ruhuyla da korumuş ve geleceğe taşımış olacağız.” KAYNAK: CUMHURBAŞKANLIĞI SİTESİ

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli