Tarih: 12.06.2022 10:40

ANKARA’DA SELE KAPILAN CHP GENÇLİK KOLU YÖNETİCİSİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

 Ankara’da aşırı yağış ve sel can aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent sakinlerini yağışların yarın da devam edebileceği yönünde uyarırken, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, toprak kayması, ağaç devrilmesi, su baskını gibi şikayetlerle Ankara halkından binden fazla ihbar geldiğini açıkladı.

Dün öğleden sonra aniden bastıran ve kentin tamamında etkili olan yağış nedeniyle bazı alt geçitler suyla doldu. Bazı cadde, bulvar ve sokaklarda da trafikte aksamalar yaşandı.

Kentin merkezinde sağanağa metro istasyonları ve otobüs duraklarında yakalanan vatandaşlar, dakikalarca yağmurun dinmesini bekledi.

Sağanaktan en çok etkilenen ilçelerden biri Çankaya oldu. Yağmur suları, Kırkkonaklar semtinde bulunan vadiyi adeta nehre dönüştürdü.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, metrekareye 20 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Çataklı, gelişmeleri AFAD Başkanlığında takip ettiklerini bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, selde hayatını kaybeden kişinin, partinin Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit olduğunu açıkladı ve şu başsağlığı mesajını yayınladı:

“Ankara’da yaşanan felakette sel sularına kapılarak yaşamını yitiren Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcımız İlkay Yiğit’in acısını yaşıyoruz. Yol arkadaşımız İlkay Yiğit’e Allah’tan rahmet, ailesine, partimize ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —