“AİLE HEKİMLERİ HAK ETTİKLERİ EK ÖDEMEYİ ALANA KADAR MÜCADELE EDECEK”
YAŞAM 11.05.2021 10:36:00 1139 0

“AİLE HEKİMLERİ HAK ETTİKLERİ EK ÖDEMEYİ ALANA KADAR MÜCADELE EDECEK”

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, Aile hekimlerine şartlı 3 aylık ek ödeme dışında bir ek ödeme yapılmadığını,  bu haksızlığın düzeltilmesi için her türlü tepkiye hazır olduklarını söyledi

Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, “Sağlık Bakanlığı pandeminin başından bu yana sağlık çalışanları için belirli miktarda bir ek ödeme konusunda bir çalışma yaptı. Bu noktada özellikle hastanelerde ve filyasyon ekibinde çalışanlara yaklaşık 14 aydır ek ödeme yapılıyor. Sağlık Bakanlığı'nın sahadaki en büyük gücü ve salgın dönemindeki en büyük dayanağı olan ve her konuda güvendiği ve destek aradığı Aile Hekimleri bu kapsamda yer almadı” dedi.

Dr. Eryazğan açıklamasında şunları dile getirdi. “Oysaki hastanelerdeki poliklinik hizmetleri Covid19 servis yoğunluğu sebebiyle verilemezken dahi Aile Sağlığı Merkezleri poliklinik hizmetlerini aralıksız sürdürdü. Bebek aşılamalarını dünya üzerindeki ender ülkelerden biri olarak %98'ini altına düşürmeden bu salgın döneminde de devam ettirdi. Süregelmekte olan sağlık hizmetlerinin sıkıntıya düşmemesi için çabalayan, çoğu zaman izin kullanamayan, izinleri engellenen Aile Hekimlerine Aşılama Haftası'nda da Sağlık Bakanlığı'ndan çok büyük bir güven vardı.

Aile hekimlerine büyük görev verildi ve şu andaki Covid-19 a yönelik aşılamanın %80'i aile hekimleri tarafından yapılıyor. Bundan sonraki süreçte de aile hekimleri var güçleri ile çalışacaklar. Aşılama hizmetleri aile hekimliklerinde devam edecek ve büyük ihtimal Türkiye'de aşılamanın yüzde 80'i yaklaşık 80 milyon aşı aile hekimliklerinde yapılacak.

Bütün bunlara baktığımız zaman Sağlık Bakanlığı salgında poliklinik ve temel sağlık hizmetlerinin devamı noktasında bebeklik çağı aşılarında, Covid19 aşılarında, gebe takip ve aşılamasında sürekli aile hekimlerine güveniyor ve bununla övünüyor.

Ancak tam da aksi şekilde bu kadar güvendiği, bu kadar takdir ettiği, bu kadar görev verdiği aile hekimlerine ek ödeme konusunda çok cimri çok kısıtlayıcı davranıyor. Aile hekimlerine sadece 3 ay şartlı bir ek ödeme verildi ve çoğu hekim bunlardan faydalanamadı üstelik bunun dışında bir ek ödeme de yapılmadı. Sağlık Bakanımızın geçen sene Mayıs ayında kendi ağzıyla aile hekimlerine ödeme verileceğinin sözünün üzerinden uzun zaman geçmiş olmasına rağmen şartsız 3 aylık ek ödeme dışında bir ek ödeme yapılmadı. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak bu haksızlığı çeşitli mecralarda pek çok kez dile getirdik, dile getirmeye de devam edeceğiz. Bu haksızlığın düzeltilmesi için her türlü eyleme ve her türlü tepkiye saha olarak hazırız. Bu konuda artık bıçak kemiğe dayandı. 14 aydır beklediğimiz ek ödeme bir türlü verilemedi. Nedense aile hekimlerine sıra geldiğinde hep bir şart konu ediliyor. Biz de diğer basamaklar gibi şartsız bir ek ödemeyi mutlaka talep ediyor, istiyor ve bunu almak için elimizden gelen her türlü tepkiyi vereceğimizi deklare ediyoruz.”(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false