Tarih: 09.04.2020 15:04

 ADANA'DA KORONAVİRÜS SALGINI KAPSAMINDAKİ  ÇALIŞMALAR VALİLİKTEKİ  TOPLANTIDA ELE  ALINDI

Facebook Twitter Linked-in

Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda, Adana’da koronavirüsle mücadele kapsamında kurumlarca gerçekleştirilen çalışmalar tüm detaylıları ile ele alındı.

Toplantıda kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Demirtaş, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle ülkemizde de çok önemli bir süreçten geçildiğine vurgu yaptı. Salgının yayılmasını önlemek ve meydana getireceği sonuçlardan korunmak için sürecin başladığı tarihten itibaren çok ivedi bir şekilde çalışmalar yürütüldüğüne değinen Vali Demirtaş, “Koronavirüsün neden olduğu sağlık sorunlarının yanı sıra sosyo-psikolojik ve ekonomik olarak da bazı sıkıntılar ortaya çıkabilmektedir. Bizler ortaya çıkan bu mağduriyetleri en aza indirmek için tüm kurumlarımızla eşgüdüm, iletişim ve kolektif çalışma ruhuyla görevimizin başındayız.” dedi.

Öncelikli hedeflerinin koronavirüs salgınının yayılma zincirini kırarak virüsün vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek olduğunu hatırlatan Vali Demirtaş, “Salgının yayılmasını engellemenin tek yolu evden çıkmamaktır. Bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Çıkmak zorunda olan vatandaşlarımızın sosyal mesafe kuralına uymaları ve toplu alanlarda maske takmaları artık bir zorunluluktur. Belirlenen bu kurallara uyarak bu zorlu süreci hep birlikte atlatabiliriz. O yüzden her ortamda kurallara uyulması konusunda sık sık hatırlatmalarda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızdan bu zorlu dönemde tek isteğimiz kurallara eksiksiz riayet etmeleri.” şeklinde konuştu.

Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantı, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —