ABD ZİYARETİ ÖNCESİ ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMALAR
19.09.2021 13:16:00 433 0

ABD ZİYARETİ ÖNCESİ ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu nedeniyle ABD’ye gerçekleştireceği ziyaret öncesinde, Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının çeşitli konulara ilişkin sorularını cevapladı.

Başkanlığını Büyükelçi Volkan Bozkır’ın üstlendiği geçtiğimiz yılki Genel Kurul’un, Kovid-19 salgını nedeniyle fiziken yapılamadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Eylül itibariyle görevini tamamlayan Bozkır’ı zorlu bir dönemde sergilediği üstün yöneticilik meziyetleri için tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden yapılan duyuruya göre, bu yılki Genel Kurul’un, “Kovid-19 Salgınının Atlatılması, Sürdürülebilirliğin Yeniden İnşası, Gezegenin İhtiyaçlarına Cevap Verilmesi, İnsanların Haklarına Saygı ve Birleşmiş Milletler’in Yeniden Canlandırılması İçin Dayanıklılığın Umut Yoluyla Tesisi” temasıyla gerçekleştirildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük önem atfettiğimiz ve öncü rol oynadığımız sağlık, iklim ve sürdürülebilir kalkınmaya dair meseleler genel görüşmelerin gündeminde ağırlıklı yer tutuyor. Genel Kurul’a 110 civarında ülkenin Devlet ve Hükûmet Başkanı düzeyinde fiziki katılım sağlaması  bekleniyor” dedi.

“TÜM İNSANLIĞI TEHDİT EDEN MEYDAN OKUMALARA YÖNELİK YAKLAŞIMIMIZI GENEL KURUL KÜRSÜSÜNDEN DİLE GETİRECEĞİM”

Görüşmelerin ilk gününde, 21 Eylül Salı günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap edeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Türkiye’nin çok taraflılığa ve daha adil bir dünya düzeninin tesisi hedefine olan güçlü desteğini vurgulayacağını belirerek, Birleşmiş Milletler’in gündeminde yer alan temel meselelere ilişkin görüşlerini de paylaşacağını kaydetti.

“Tüm insanlığı tehdit eden meydan okumalara yönelik yaklaşımımızı Genel Kurul kürsüsünden dile getireceğim” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, bu sene Genel Kurul kapsamında düzenlenecek etkinliklerin bir bölümünün çevrimiçi olarak icra edileceğini ifade etti. Bu çerçevede, çevrimiçi icra edilecek Birleşmiş Milletler Gıda Sistemleri Zirvesi ile Birleşmiş Milletler Yüksek Düzeyli Enerji Diyaloğu Toplantısı’na birer video mesajla katılacağını da söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin yanı sıra çok sayıda Devlet ve Hükûmet Başkanı’yla ikili görüşmeler gerçekleştireceğini bildirdi.

New York’ta bulunduğu süre zarfında ayrıca, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi, TASK tarafından düzenlenecek “Daha Adil Bir Dünya Mümkün!” başlıklı konferansta Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Türk vatandaşları, soydaşlar ve Amerikan-Müslüman toplumunun temsilcileriyle da bir araya geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “New York diplomatik temsilciliklerimize ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilciliğine ev sahipliği yapacak olan Türkevi binamızın açılışını, yerli ve yabancı çok sayıda dostumuzla, misafirlerimizle birlikte Pazartesi günü anlamlı bir törenle gerçekleştireceğiz” dedi.

SORULARA DA YANIT VERDİ

Erdoğan açıklamalar sırasında kendisine yöneltilen sorulara  da yanıt verdi.Liderler Zirvesi'nde göçmenler konusunda açıklamaları olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun en büyük yükünü, kahrını çeken biziz. Türkiye'de göçmen olarak 4.5 milyon insan var. Türkiye, gereken adımların da karşıdan atılmasını bekliyor" dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş fiyat artışı denetimlerine ilişkin sorulan soruya, "Böyle bir adaletsiz, zulüm, Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz." dedi

Erdoğan fahiş fiyat artışı denetimlerine ilişkin sorulan soruya, "Böyle bir adaletsiz, zulüm, Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Özellikle yurt konusunda biz Türkiye'de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yurt yatırımını yaptık.

Bay Kemal "Çiftçi battı" diyor ben daha bir gün önce şeker pancarıyla ilgili fiyat açıkladım. Açıkladığım fiyat ne yüzde 25 biz şeker pancarına zam yaptık. Çay ve fındıktaki zam enflasyonun çok üzerinde. Benim vatandaşım gayet memnun, ben şehirleri dolaşıyorum. Bunların yalanlarına inanmak mümkün değil.

Biz göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı, şu anda bunlar 650 liraya çıktı. Şu anda atacağımız adım şu; zincir marketler olmak üzere tüm denetimleri ciddi bir şekilde sürdürmek suretiyle zincir marketlerdeki fiyat farklılarını vesaire bu ciddi fiyat farklıklarını süratle kaldıracağız. Bunu inşallah Amerika dönüşü kendimde takip edeceğim." dedi.

Seçim barajına ilişkin soruya, "Dilerim 2023 seçimlerine girerken çok daha farklı bir şekilde girelim. Türkiye'nin arzuladığı bir sistemi yakalamış olalım. Meclis açıldığı anda bu yaptığımız çalışmayı belli bir noktaya getirip hiç uzatmadan bir aşamaya getireceğiz " cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'a insani yardıma ilişkin, "İnsani yardım konusunda tereddüt olmaz. Gerek devlet olarak, gerek STK'larımızla bu tür yardımlarımızı göndereceğiz" dedi.

Karabağ'da güvenlik koridoruna ilişkin, "Biz görüşmelere kapalı değiliz, görüşmeleri yaparız. Nitekim Gürcistan Başbakanı da görüşme arzusunu bana iletti. Burada onların olumlu başvuru göstermesi gerek. Bu konuda Gürcistan Başbakanı'nın diyalog talebini bana iletmesi eğer bu konuda gerçekten samimiyse ben de samimiyet gösterir diplomatik adımlar atarız. Olumsuzluk değil olumlu yaklaşımlar hakim olur. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki bu sıkıntı koridorların açılması vesilesiyle aşılmış olur." yanıtı verdi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in göçmen açıklamasına ilişkin soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Liderler Zirvesi'nde göçmenler konusunda tabii ki mesajımız olacak çünkü bunun en büyük yükünü, kahrını çeken biziz. Türkiye'de göçmen olarak 4.5 milyon insan var. Türkiye, gereken adımların da karşıdan atılmasını bekliyor. Miçotakis'in görüşme talebini ABD'de gerçekleştireceğiz. Yaptıkları bu 9'lu açıklamada maalesef arzu edilmeyen bazı beyanlar var. Bunun üzerinde de Dışişleri Bakanlığımız gerekli açıklamaları yaptı. Bunda ne derece samimiler, ne derece direnecekler göreceğiz. Türkiye kimsenin kapı kulu değildir. Atılması gereken adımları dürüst şekilde karşıdan görmemiz gerekir" dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli