Tarih: 09.11.2016 08:38

9 Kasım 2016 yurtta hava durumu

Facebook Twitter Linked-in

Yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya ve Çanakkale ile zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz´in batısı ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Kıyı Ege ile Çanakkale, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olacağı bekleniliyor. Rüzgarın güney yönlerden Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Akdeniz´in iç kesimleri ile İç Anadolu´da kuvvetli (30-60 km/sa), Marmara ve Kıyı Ege´de ise zaman zaman fırtına (70-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu´nun kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güneyli, Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu´da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara Bölgesi ile Kıyı Ege´de fırtına (60-90 km/sa), Batı Akdeniz´de kuvvetli (40-60 km/sa), İç Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu´da kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yarın sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yarın sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor) 26
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, yarın sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Adana: Parçalı bulutlu 28
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, yarın sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Samsun: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 30
Trabzon: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 30
Erzurum: Parçalı bulutlu 15
Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 20

(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —