Tarih: 12.05.2015 14:25

8.Ahilik Haftası Ve Esnaf Bayramı Kutlamaları Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Her yıl Eylül ayında yapılan kutlamalar bu sene Bakanlığın genelgesi doğrultusunda ülke genelinde Mayıs ayına alındı. Adana`da 11 - 13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında Pazartesi günü saat 09.30`da İl Kutlama Komitesi Atatürk Parkı`nda Atatürk Anıtı`na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacak. İl Kutlama Komitesi,  saat 10.30`da Adana Valisi Mustafa Büyük`ü makamında ziyaret edip, çiçek verip, etkinliklere davet edecek. Komite, saat 11.00`de de Büyükşehir Belediyesi`ne giderek Başkan Hüseyin Sözlü`yü ziyaret ederek, törene davet edecek.

İl Kutlama Komitesi, esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarına saat 15.00`da ziyarette bulunacak.

Etkinlikler 12 Mayıs Salı günü saat 12.00`de Atatürk Parkı yanındaki 75.Yıl Sanat Galerisi önünde yapılacak kutlamalarla devam edecek. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak törende protokol konuşmalarından sonra Adana`da Yılın Ahisi`ne kaftan giydirilecek, ödül töreni sonrası misafirlere Ahi Yemeği ikramında bulunulacak, halk oyunları, kalaycı, köşker, kuaför esnafının gösterileri sonra katılımcılara çiçek dağıtılacak.

Kutlamalar, 13 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00`de yapılacak esnaf ziyaretleriyle tamamlanacak.

BARIŞIK`TAN MESAJ

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, Bakanlığın genelgesi doğrultusunda Adana Valiliği önderliğinde oluşturulan İl Kutlama Komitesi`nin çabalarıyla bu yıl 8`incisi gerçekleştirilecek Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı`nın tüm esnaf ve sanatkârlara hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

AHİLİK KÜLTÜRÜ TANITILACAK

Barışık, Ahilik Haftası`nın esnaf bayramına yakışır şekilde gerçekleştirilmesi için Adana`da hizmet veren tüm esnaf ve sanatkârlar odası başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve üyelerinin duyarlı olmasını ve etkinliğe katılarak destek vermelerini istedi.

Barışık, "Esnafımız bayramına sahip çıkmalı, destek olmalı. Ahilik kültürünü esnaf bayramında en geniş şekilde hem anlatacak hem de tanıtacağız. Esnafımızın da, Ahilik kültürünü halka tanıtacak bu etkinliğe gönülden destek vereceğine inanıyor, saygılar sunuyorum" dedi.  (HABER MERKEZİ) (EY)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —