Tarih: 08.11.2016 08:24

8 Kasım 2016 yurtta hava durumu

Facebook Twitter Linked-in

Yapılan son değerlendirmelere göre, ilk saatlerde İzmir çevrelerinin hafif sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir´in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık, İzmir´in Bergama ve Dikili ilçelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege, Batı Karadeniz´in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu´nun kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi, Doğu Anadolu´nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle güneyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu´da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara´nın doğusu ile Kuzey Ege´nin iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Marmara´nın batısı ve Kıyı Ege´de fırtına şeklinde (60-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 21
İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 25
Bursa: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 28
İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde çevreleri hafif sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Bergama ve Dikili çevreleri sağanak yağışlı 26
Adana: Parçalı bulutlu 25
Antalya: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 24
Samsun: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 25
Trabzon: Parçalı, gece saatlerinde yer yer çok bulutlu 24
Erzurum: Parçalı bulutlu 12
Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 21 

(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —