Tarih: 29.03.2023 11:32

7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu Adana'da konser verdi

Facebook Twitter Linked-in

2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen, 2019 yılında ise Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görülen Antakya Medeniyetler Korosu, depremlerden sonraki ilk konserini dün akşam Adana’da verdi. 
Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen konser öncesinde konuşan koro şefi Yılmaz Özfırat, "8 saat enkazda kaldım. Beni arkadaşlarım tırnaklarıyla kazıyarak çıkarttılar. Her yerde bir yıkım vardı dedi. 

Özfırat,"Tabii ilk düşündüğünüz, arkadaşlarıma ne oldu diyorsunuz. Onları merak ediyorsunuz. İletişim yok tabii o sırada. Bir anda organize olabilmeye çalışıyorsunuz. Aradan birkaç gün geçtikten sonra artık hem cenazelerinizi öğreniyorsunuz hem de yaşayanlarınızı öğreniyorsunuz. Bizim Medeniyetler Korosu bir ailedir. Herkes birbirinin diline, diline saygı duyan bir topluluktur. O yüzden de çabuk organize olduk. Türkiye’nin farklı noktalarındayız ama bir araya gelip bir şeyler üretmek istiyoruz" dedi.
Konser için sahneye, koronun hayatını kaybedenleri temsilen 7 mum bırakıldı.

KARALAR, “KOROMUZDAN 7 KARDEŞİMİZ HAYATINI KAYBETTİ”

Yoğun katılımın olduğu konseri izleyen Başkan Zeydan Karalar, halkın dayanışma ruhuna değindi. Başkan Zeydan Karalar, “Afetlerde birleşen, dayanışma ruhuyla her şeyini fedakarca verebilen, yardıma koşan bir milletimiz var. Dünyanın en güzel insanlarısınız ve takdire şayansınız. Deprem Adana’yı da etkiledi, canlarımız gitti, binalarımız yıkıldı ama Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki yıkımların boyutunu, yaşanan acıların büyüklüğünü görünce biz kendi acımızı unuttuk. Adana’da enkaz başında benden babasını kurtarmamı isteyen kız çocuğumuzun ve çocuklarını kurtarmamı isteyen bir bacımın feryatlarını asla unutamayacağım. Adana’da 5. gün enkazları kaldırdık ve 6. gün ekiplerimizi Hatay’a götürdük. Orada yaşanılan felaketin boyutları inanılmaz büyüktü. Hepimizin kayıpları oldu. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Ama biz bu doğa gerçeği karşısında hızla tedbirlerimizi alıp, hazır hale gelmeliyiz. Kentlerimizi depreme hazır hale getirmezsek, Allah korusun bir sonraki depremde yine büyük acılar yaşarız. Adana’da önemli paneller düzenliyoruz, Adana’nın depremle ilgili durumunu tespit ediyoruz. Bunun 1 yıl süreceğini söylüyor bilim insanları. Çok önemli bilim insanlarıyla çalışıyoruz. Hasar gören binaların güçlendirilmesi ile ilgili çalışmalarımız var. Elbette bunlar devletin desteği ile olacak. Bir kenti depreme dayanıklı hale getirmek yıllara sığan bir iş. Kısa sürede olacak bir iş değil” dedi. 

Deprem bölgelerinde gerçekleştirilecek dayanışma etkinlikleri için Adana’da kurulan komitede; Komite Başkanı-Altın Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan v. İsmail Timuçin, Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu Başkanı Dr. Haluk Uygur, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurettin Özdener, Gazeteci-Yazar Orhan Apaydın, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan ve Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Orhan yer alıyor.
KONSERE DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLAR:
1. Adana Büyükşehir Belediyesi,. Çukurova Üniversitesi, Altın Koza Kültür Sanat,  Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi, Altın Oran Düşünce Ve Sanat Platformu,.  Adana Tabip Odası,  Adana Korolar Federasyonu, Adana Rotary Kulübü, Afad – Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği, Çukurova Öğretim Elemanları Derneği, Çukurova Tıp Mezunları Derneği,. Çukurova Sanat Girişimi, Fotoğrafya Derneği, Gündoğdu Vakfı, Kader – Kadın Adayları Destekleme Derneği, Kadirli Eğitim Ve Kültür Vakfı, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği,Lions, Rotary, Odtü Türk Halk Bilimi Mezunlari Derneği ve. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —