3600 ek göstergede adil ve hakkaniyetli bir düzenlemeden yanayız
GÜNDEM 23.05.2022 13:59:00 582 0

3600 ek göstergede adil ve hakkaniyetli bir düzenlemeden yanayız

Sağlık çalışanlarının ve emeklilerinin beklediği 3600 ek gösterge halen belirsizliğini koruyor!

Basında 3600 ek göstergenin sadece lisans mezunu hemşirelere verileceğinin açıklanması pek çok tartışmayı da beraberinde getirirken, yoğun tepkilere de neden oldu. Daha önce 3600 ek göstergenin tabana yayılacağı açıklanmıştı. Basında yer alan birbirinden farklı açıklamalar kamu çalışanlarını endişeye sevk ederken, konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, söz konusu düzenlemeyle ilgili olarak çalışma barışını bozmayacak, adil ve hakkaniyetli bir düzenlemeden yana olduklarını söyledi.

Necip Taşkın, ek göstergenin kamu çalışanları için hayati önem taşıdığını belirterek, bugüne kadar düzenlemeyle ilgili net bir açıklama yapılmamış olmasının, Memur Sen’in dışarda gürleyip, içeride yağmamasından kaynaklandığını söyledi. Hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından hem de Memur Sen’den yapılan açıklamalarınikna edici olmadığına dikkat çeken Taşkın, bu konunun memur emeklileri tarafından da umutla beklendiğinin altını çizerek, kamuda çalışan 4.834,208 memur ve 1.569 memur emeklisiyle yaklaşık 6.5 milyonu ilgilendiren 3600 ek göstergenin hem çalışanlar arasında, hem de memur emeklileri için haksızlığa yol açmayacak şekilde düzenlenmesi beklenmektedir, ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

“Yetkili sendika tarafından memur ve memur emeklisinin hakkı gerçekten korunuyor olsa,  Toplu Sözleşme masasında gerçekten temsil ediliyor olsalar, kamu çalışanlarının ve emeklilerinin hiçbir sorunu kalmazdı. Dolayısıyla açlık ve yoksulluk sınırı arasında yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmazlardı. Eline mikrofon alıp dışarıda gürleyenler, ne yazık ki Toplu Sözleşme masasında sessizliğe bürünüyorlar. Kaybeden; kamu çalışanları ve emekliler oluyor, onların aileleri kaybediyor. Maaşlara, öngörülen enflasyona göre zam yapılarak ve 6 aylık enflasyon farkına mahkûm edilerek sefalete sürükleniyorlar. Dolayısıyla enflasyon farkı aylık olarak ve ücretler eşel mobil sistemine göre verilmediği müddetçe yaşam standartları daha kötüleşecektir. Siyasetin arka bahçesi haline gelen sendikalar memur ve emeklisinin haklarını koruyamaz, savunamaz ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi için mücadele edemezler. Yüksek enflasyon nedeniyle bugüne kadar memur ve memur emeklilerinin maaşlarından 1000 liranın üzerinde kayıpları oldu.  Alım gücünün düşmesi nedeniyle en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiler. Bunun telafi edilmesi yetkili sendikanın tavrına bağlıdır. Ancak gördüğümüz kadarıyla onların gücü, kamu çalışanlarının ve emeklilerin haklarını almaya yetmiyor. Biz, tüm sağlık çalışanlarını Anadolu Sağlık Sen çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz. SENDİKANI SORGULA, GELECEĞİNİ KARARTMA!”(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli