EKONOMİ 1.02.2023 12:40:00 313 0

"3600 ek gösterge kapsamı dışında bırakılan memurlar mağdur"

Taşkın, araştırmacı, ayniyat saymanı, şef ve VHKİ işletmeni gibi Genel İdari Hizmetler Sınıfı kadrolarında çalışanların 3600 ek göstergeden yararlanamadıklarını ve mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, araştırmacı, ayniyat saymanı, şef ve VHKİ işletmeni gibi Genel İdari Hizmetler Sınıfı kadrolarında çalışanların 3600 ek göstergeden yararlanamadıklarını ve mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığına bağlı taşra teşkilatlarında Hastane Müdürü, Hastane Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve Sağlık Müdür Yardımcısı unvanlı çalışanların 663 Sayılı KHK ile kadroları iptal edilerek Araştırmacı kadrolarına atanmalarıyla yaşanan mağduriyetin 3600 ek gösterge ile devam ettiğine dikkat çeken Taşkın, daha önce de maaşları dondurularak, özlük hakları kısıtlanmak suretiyle mağduriyet edilen araştırmacıların bu sıkıntılarının giderilmesi amacıyla geçmiş dönemde Prof. Dr. Sefer AYCAN tarafından hazırlanarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulan 28/07/2020 tarih ve 2/3063 Esas Nolu Kanun teklifi hazırlandığı şekliyle yasalaşmış olsaydı bugün bu sıkıntıların yaşanmayacağına dikkat çekti. Taşkın, 1. dereceye gelmiş olan Araştırmacı kadrosunda çalışanların 3600 ek göstergeden yararlandırılarak mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

3600 ek göstergeden sayman ve sayman yardımcılarının yararlandığını, ancak 1. derecenin 4. kademesine gelmiş olan lisans mezunu ayniyat saymanlarının 3600 ek göstergeden yararlanamadığına vurgu yapan Taşkın, yataklı tedavi kurumlarının yükünü omuzlayan ayniyat saymanlarının 3600 ek göstergeden yararlandırılmalarının sağlanması gerektiğini söyledi.

Genel İdari Hizmetler Sınıfında görev yapan şef ve VHKİ gibi çalışanlarında 3600 ek göstergeden yararlandırılmaları gerektiğini belirten Taşkın, ayrımcılık yapılmamalı, memur dışlandığını düşünmemeli, bu nedenle 3600 ek gösterge kapsamı dışında bırakılan Genel İdari Hizmetler Sınıfında çalışanların mağduriyetlerinin bir an önce önlenmesi amacıyla yeni bir düzenleme yapılması zorunludur, ifadelerini kullandı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"3600 ek gösterge kapsamı dışında bırakılan memurlar mağdur"

Dış ticaret açığı 109,5 milyar dolara yükseldi

Egeli madencilerin 2023 hedefi 1 milyar 400 milyon dolar ihracat

Türkiye’nin Metropolleri 2022’de Göç Verdi

Yatırımcılar iklimle ilgili aksiyonlara öncelik veriyor

Ekonomik güven endeksi 99,3 oldu

GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

İhracatçılar, Uzakdoğu ve Güney Asya’ya Malezya’dan açılacak

DÜNYANIN EN BÜYÜK TURİZM FUARI

Yarının Köyleri Projesi’nin ilk dijital merkezleri Adana Kürkçüler, Diyarbakır Bağıvar ve İzmir Ulamış’ta kurulacak

MERKEZ BANKASI’NIN YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ % 22.3

GRAM ALTIN 1,178 TL İLE REKOR KIRDI

Kumru:“Türkiye, Dünyanın Cam Üretim Üssü Oldu”

Petrol-İş,“SASA’da değişen bir şey yok”

"TÜRKİYE’DE 54 GİGAVAT DENİZ ÜSTÜ RÜZGAR SANTRALİ KURULUMU MÜMKÜN"

ADANA, “BAU SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK BULUŞMALARINA” EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Türk Su ürünleri ve hayvansal mamullerine Las Vegas’ta yoğun ilgi

Çukurova’nın ilk ve tek hazır giyim fuarı 1 Şubat’ta kapılarını açıyor

ALKİN, “ENERJİDE ‘ESAS KRİZ’ 2023'TE”

AOSB AR-GE/ TASARIM MERKEZLERİ İSTİŞARE KURULU ATÜ'DE TOPLANDI

Hazırgiyim sektörü 2023’ün ikinci yarısından umutlu

  • BIST 100

    4.752%0,82
  • DOLAR

    18,8164% 0,06
  • EURO

    20,5390% -0,63
  • GRAM ALTIN

    1.158,4% -1,90
  • Ç. ALTIN

    1911,36% -1,90
  • Cuma 13.9 ° / 2.4 ° Parçali Bulutlu
  • Cumartesi 12.4 ° / 5.4 ° Düzensiz Yagmur Mümkün
  • Pazar 6.6 ° / 3.6 ° Orta kuvvetli yagmurlu