3 büyüklerden sadece Beşiktaş kârda

3 büyüklerden sadece Beşiktaş kârda

Spor Toto Süper Lig´de yaz sezonu transfer dönemi devam ederken şu ana kadar en fazla karı Beşiktaş elde etti. Galatasaray ve Fenerbahçe ise transfer döneminde zararda görünüyor.

Spor Toto Süper Lig´in yeni sezon hazırlıkları sürdürürken, takımlar transferlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Finansal Fair Play (FFP) kurallarına göre transferlerine yön veren takımlar, geçtiğimiz yıllara göre daha sessiz bir dönem geçiriyor. 2018-2019 sezonu transfer döneminde futbolcu alış ve satışları incelendiğinde 3 büyük takımlar olan Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında karda olan kulüp siyah-beyazlılar oldu. 

Beşiktaş´tan 13 milyon 750 bin Euro kar 
Son yıllarda transferlerden elde ettiği gelirle ön planda olan Beşiktaş, 13 milyon 750 bin Euro´luk kazançla en fazla kar eden kulüp oldu. Fabri´yi 6 milyon Euro´ya Fulham´a, Dusko Tosic´i 4 milyon 500 bin Euro´ya Guangzhou´ya ve Mitrovic´i 3 milyon 500 bin Euro´ya Club Brugge´e satan siyah-beyazlılar, Umut Nayır için 250 bin Euro ödedi. Kartal, son transferi Şilili defansa oyuncusu Enzo Roco´ya ise bonservis ödemedi. 

Galatasaray ve Fenerbahçe zararda 
Galatasaray ve Fenerbahçe ise bu dönemde şu ana kadar kardan çok zararda bulunuyor. Sarı-lacivertliler, Fernandao´yu Al-Wahda´ya 2 milyon 550 bin Euro´ya satarken, Barış Alıcı´ya 1 milyon 500 bin Euro, Berke Özer´e 2 milyon 500 bin Euro, Ferdi Kadıoğlu´na 1 milyon 400 bin Euro ve Andre Ayew´in kiralık ücreti olarak Swansea City´e 1 milyon 500 bin Euro ücret ödedi. Fenerbahçe bu transfer döneminde şu ana kadar 4 milyon 350 bin Euro zarar etti. 
Galatasaray, yaz transfer döneminde Cavanda´yı, Standard Liege´e 2 milyon 400 bin Euro´ya satarken, Nagatomo´nun bonservisine 2 milyon 500 bin Euro ve Henry Onyekuru´nun kiralık ücreti olarak Evorton´a 800 bin Euro ödedi. Sarı-kırmızılı ekip bu transfer döneminde 900 bin Euro zarara geçti. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: büyüklerden sadece Beşiktaş