Tarih: 18.08.2016 15:56

23. ULUSLARARSI ADANA FİLM FESTİVALİ´NDE YARIŞACAK FİLMLER BELLİ OLDU

Facebook Twitter Linked-in

55 filmin başvurduğu yarışmada, 12 eser Altın Koza Ödülleri için jüri karşısına çıkacak. Finalistlerden 6´sı dünya prömiyerini, 3´ü de Türkiye prömiyerini Adana´da yapacak. Beş film ise, yönetmenlerin ilk filmi olarak dikkat çekiyor.

Sinema dünyasının heyecanla beklediği 23. Uluslararası Adana Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması´nın finalistleri açıklandı. 19 - 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, 12 eser jüri önüne çıkmaya hak kazandı. Yarışacak filmlerden 6´sı dünya prömiyerini, 3´ü de Türkiye prömiyerini Adana´da yapacak. 5 film ise, yönetmenlerin ilk filmi olarak dikkat çekiyor.

Yarışmada yer alacak eserlerden, Erhan Tuncer´in ilk filmi olan "Ağustos Böcekleri ve Karıncalar", dünya prömiyerini Adana´da yapacak. Yine bir ilk film olan Mehmet Can Mertoğlu´nun "Albüm"ü ise, 69. Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası´nda yarışmış ve ´Yılın En Yenilikçi Yönetmen Ödülü´nü almıştı. Film, Türkiye prömiyerini yarışma kapsamında Adana´da yapacak. Kıvanç Sezer´in ilk filmi olan "Babamın Kanatları", 51. Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışması´nda, Dünya prömiyerini yapmıştı. Film, Türkiye´de ilk defa Adana´da seyirci karşısına çıkacak. Yine yarışmanın finalistlerinden Handan Öztürk´ün "Bana Git De" ve Hiner Saleem´in "Dar Elbise" isimli eserleri, dünya prömiyerlerini yarışma kapsamında yapacaklar. Çağdaş Çağrı´nın ilk filmi olan "Geçmiş", dünya prömiyerini yarışma kapsamında gerçekleştirecek. Yüksel Aksu tarafından yönetilen "İftarlık Gazoz", yarışmanın bir diğer finalisti olarak karşımıza çıkıyor. Yönetmen Reha Erdem´in, 73. Venedik Film Festivali´nde ´Ufuklar´ kategorisinde yarışacak filmi "Koca Dünya", Türkiye prömiyerini yarışma kapsamında, Adana´da yapacak. Güven Beklen´in yönettiği "Mehmet Salih" isimli ilk filmi, dünya prömiyerini yapacak bir diğer finalist. Çağan Irmak´ın yönettiği "Nadide Hayat" da yarışmanın finalistleri arasında yer alacak. Derviş Zaim´in "Rüya" isimli filmi ise, yine dünya prömiyerini yarışma kapsamında gerçekleştirecek finalistler arasında. Cemil Ağacıkoğlu´nun "Tarla" isimli filmi ise, yine büyük ödül için jüri karşısına çıkacak eserlerden biri olacak.

Yarışmada, ?En İyi Film´ seçilecek eser, 350.000 TL.´lik ödülün sahibi olacak. Festival kapsamında yapılacak tüm yarışmalarda ise, toplam 840.000 TL. ödül dağıtılacak.

Ödüller, 24 Eylül Cumartesi gecesi yapılacak Ödül Töreni ile sahiplerini bulacak. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —