Tarih: 22.03.2017 10:48

21 Mart Dünya Down Sendromu kutlamaları gerçekleştirildi.

Facebook Twitter Linked-in

Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Down Sendromlu çocukların günlerini anlamlı kılmak ve kendilerinin hepimiz için ne kadar değerli ve özel olduklarını hissettirmek amacıyla, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü"nde Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumları ile Bahri Özgiray Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi´ne moral ziyareti gerçekleştirildiğini söyledi.

Tosun, Down Sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılıktır. "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" dolayısıyla ve "Down sendromluların normal insanlardan farkı sadece 46 yerine 47 kromozoma sahip olmaları" bilinciyle bu farkındalığı toplumda oluşturmak ve yaygınlaştırmak istediklerini belirtti.

Gönüllü gençlerimizle  gerçekleştirdiğimiz moral ziyaretinde, onlar adına düzenlenen özel bir program ile yüzlerinde bir parça tebessüm oluşturmak istediklerini belirten Tosun, sözlerine şöyle devam etti:

"Hediye ettiğimiz boyama seti ve kalemlerle boyama kitaplarına  hayallerini resmettik. Gönüllü gençlerimizden Yunus Emre´nin  çaldığı gitara halaylar çekerek bazen de şarkılar söyleyerek eşlik eden  Down Sendromlu kardeşlerimizin mutluluklarına tanık olduk. Gönülden gönüle köprüler kurduk; bazen bir gülümseme bazen de içten bir sarılma ile günlerini anlamlı kılmak ve kendilerinin hepimiz için ne kadar değerli ve özel olduklarını hissettirmek istedik."(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —