20 senede yapamadığın neyi yapacaksın?
SİYASET 7.12.2021 12:35:00 530 0

20 senede yapamadığın neyi yapacaksın?

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Ülkeyi ‘Kurtuluş savaşı veriyoruz’ adı altında Amerika'nın sömürge modeline mahkûm ettiler. Bir de kalkıp diyorlar ki, 'bu işin üstesinden geleceğiz.'

Kardeşim, 20 senedir bu ülkeyi ben mi yönetiyorum. 20 senede yapamadığın neyi yapacaksın?

Aksaray’da partililere hitap eden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, son ekonomik gelişmeleri ve iktidardan gelen açıklamaları değerlendirdi.

Hükümet üyelerinin Çin modeli diyerek dövizdeki yükselişin ihracatı artırmaya yarayacağı yönündeki söylemlerine dikkat çeken Baş şunları söyledi; "Senin Çin modeli dediğin Çin'in battığı modeldir. İhracat, ihracat, ihracat diye diye kavramlar üzerinden sizi, bizi kandırmaya çalışıyorlar. Ama merak etmeyin, Hüseyin burada, o maskeleri düşüreceğiz, asla fırsat vermeyeceğiz. İhracat rekor kırdı, diyorlar... Senin ihracat dediğin bir tane ambargoya bakar! Sen şimdi kafa tutuyorsun, Almanya bizi kıskanıyor, ey ABD…! Bütün ticaretini ihracata dayalı yaptın, adam gelip sana diyecek ki, şunu bunu içeri at! Senin de elin mahkûm, yapmazsan ticaretin bitecek! Yani Türkiye'deki demokratik ve milli unsurların tamamını yabancının eline peşkeş çekilmesinin adıdır bunların sistemi."

“Çin yanlıştan Milli Ekonomi Modeli ile döndü”

Aksaray konuşmasında "Bizim elimizde Milli Ekonomi Modeli var diyoruz, bunu boşuna söylemiyoruz" diyen BTP Lideri şöyle devam etti; "Milli Ekonomi Modeli dünyada eşi benzeri olmayan bir modeldir. Bu modelde denir ki, bir ülkenin en büyük pazarı iç pazarıdır. Çin yıllarca ucuzdan, bedavadan çalışalım, şu dünyaya mal satalım diye uğraşıp durdu. Dünya dediğin de ABD... Dünyadaki tüketimin üçte birini ABD yapıyor. Yani ihraç ettiğin her 3 üründen biri ABD'ye gider, orada tüketilir. Devletlerin bütün meselesi ise ABD'ye mal satma yarışı...   Bu model ihracata dayalı bir model değil, ABD'nin dünyayı sömürme modelidir. Neden? Ben ABD'ye gittim. Orada 'Made in USA' yazan bir şey bulamadım. Bütün malları ürettirir, kendi kağıdını (dolar) boyayıp bunları satın alır, kendi vatandaşına bunu tükettirir! Dünya devletlerine de der ki, büyümek istiyorsanız ihracat yapın... Çin de yıllarca bu modelle büyümeye çalıştı. Baktı ki 2010’lu yıllara doğru bu iş böyle gitmiyor. Krizler yaşadı. Rusya, 2008'den beri Milli Ekonomi Modeli'ni (MEM) uyguluyor. 2013'te merhum Prof. Dr. Haydar Baş, Duma'da sunum yaparak dünyada MEM'in Rusya'da uygulandığını ilan etti. Çin de, Duma'da ve Rusya'da hükümette görevli dünyaca ünlü iktisatçı Prof. Dr. Vladimir Lisickin sayesinde bu modeli öğreniyor. Lisickin, Çinli yetkililere 'Biz böyle bir model uyguluyoruz' diyor. Prof. Dr. Haydar Baş'ın çok sık söylediği bir ifadesi var: 'Senin 1.5 milyar nüfusun var. Niye sağda solda pazar arıyorsun?' Çin diyor ki, hakikaten doğru söylüyorsun. Kendi vatandaşımıza ticaret yapsak, zaten dünyanın en güçlüsü oluruz. Bunun örneğini nerede görüyoruz? Bakın, bir kaç yıl önce Çinli Huawei firmasına Avrupa'da, ABD'de ambargo uygulandı. Çin bunu takmadı çünkü kendi pazarı var."

“20 senedir bu ülkeyi ben mi yönetiyorum”

Konuşmasında partisinin çözümlerini de ortaya koyan Hüseyin Baş şunları söyledi; "Türkiye'de uygulanması gereken sistem -yetkililere seslenelim ancak bunu beceremezler, biz yine görevimizi yapalım- vatandaşın alım gücünün yükseldiği, Türk milletinin dünyanın en güçlü tüketicisi haline getirildiği sistemdir. Sen bunu yaparsan bu ülkede teknolojik gelişim, kültürel gelişim olur ve ürettiğin malın peşinden bütün dünya koşar. Aksi takdirde ne olur? Bunlar ihracat yapacak... Sen uzay üssü, katma değeri yüksek teknolojik ürün ihraç ediyorsun da, haberimiz mi yok! İhracat dediğin, iki tane kravat, üç tane pantolon, dört tane bilmem ne... Senin durumun bu! Ülkeyi ‘Kurtuluş savaşı veriyoruz’ adı altında Amerika'nın sömürge modeline mahkûm ettiler. Bir de kalkıp diyorlar ki, 'bu işin üstesinden geleceğiz.' kardeşim, 20 senedir bu ülkeyi ben mi yönetiyorum. 20 senede yapamadığın neyi yapacaksın? Nisan, Mayıs aylarında ekonomi çok iyi olacakmış! Ne olacakmış?"(Fİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli