Tarih: 15.02.2018 10:48

2020 Dünya Hava Oyunlarında Ev Sahibiyiz

Facebook Twitter Linked-in

Protokol için İsviçre´nin Lozan kentinde bulunan Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, Olimpiyat Evi´nde düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulundu. FAI yöneticilerinin Türkiye´de yaşanan terör olayları nedeniyle tereddütler yaşadıklarını belirterek, ?Türkiye hakkında yurt dışında konuşanların çoğu ülkemizi görmeden konuşuyor. Türkiye´yi gördükten sonra fikirleri değişiyor. Bizim en aleyhimizde olanlar bile ülkemize gelip, THK´nın altyapısını, çalışanlarını ve gönüllülerimizi gördükten sonra Dünya Hava Oyunları´nın yapılacağı en iyi ülkenin Türkiye olacağına karar verdiler. Yönetim Kurulu da oy birliği ile 5-6 aylık çetin mücadeleden sonra oyunların Türkiye´de yapılmasına karar verdi. Coğrafyanın da çok büyük etkisi var. THK´nın da çok büyük etkisi var. Afrika´nın, Asya´nın Avrupa´nın hava sporlarına gönül veren sporcularının çoğunun kesişme noktası Türkiye. Her coğrafyadan sporcuların, ulaşabileceği bir yer? şeklinde konuştu.
Dünya Hava Oyunları´nın 1997´de de ilk defa THK´nın girişimleri sayesinde Türkiye´de gerçekleştirildiğini aktaran Atılgan, şöyle konuştu:
?2020 Dünya Hava Oyunlarının ülkemizde yapılması, Türkiye´nin tanıtımı, turizm ve hava sporlarının gelişimi açısından büyük faydalar sağlayacak. 1997´de yapılandan çok daha iyi yapmak için FAI ile THK yönetimi ve çalışanlarıyla ülkemize yaraşır şekilde bunu başaracağız.?
Atılgan, oyunların Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya, Denizli ve Fethiye´de yapılacağını söyledi. THK´nın Türkiye´de FAI´ye üye tek yetkili hava sporları federasyonu olduğunu belirttiği konuşmasında 2020 deki oyunlar için altyapının büyük oranda hazır olduğunu kaydetti.

?Drone yarışlarının çok ilgi çekmesini bekliyoruz?
Atılgan, Türkiye´de gerçekleştirilecek oyunlarda ilk kez gerçekleştirilecek drone yarışlarının büyük ilgi çekeceğini ifade ederek, ?Dronelerin dünyadaki otoritesi FAI, Türkiye´de ise dronelerin otoritesi THK olacak. Drone yarışmasının çok ilgi çekmesini bekliyoruz. Teknolojisi çok hızlı gelişen drone konusunda THK Üniversitesi tarafından bir takım yatırımlar yapılacak. 1997´de yamaç paraşütü ve balon gibi etkinlikleri turizme kazandırdık. Bunların ekonomik değeri 100 milyon dolarlarla ölçülüyor? dedi.
Atılgan, Atatürk´ün THK´yı kurarken söylediği ?İstikbal Göklerdedir´ sözünün, Dünya Hava Oyunları´nın sloganı olarak kullanılacağını ifade etti.

?Adaylar arasında Türkiye açık ara öndeydi?
FAI Başkanı Brink, Dünya Hava Oyunları´nın 2020 yılında eylül ayında Türkiye´de düzenleneceğini belirterek, oyunların düzenlenmesinde aday olan ülkeler arasında Türkiye´nin açık ara önde olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Atılgan ile Brink, 2020 Dünya Hava Oyunları´nın Türkiye yapılmasına ilişkin protokolü imzaladı. Törende Türkiye´nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı da yer aldı.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —