Tarih: 09.03.2018 11:04

"2018´in ilk iki ayında, 36 kadın erkek şiddeti sonucu öldürüldü"

Facebook Twitter Linked-in

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 2017 yılında 409 kadın cinayetinin işlendiğini ve 332 kadına cinsel şiddet uygulandığını, 2016 yılında 328 kadının, 2015 yılında ise 303 kadının öldürüldüğünü, 2018´in ilk iki ayında ise 36 kadının erkek şiddeti sonucu öldürüldüğünü ifade etti.

Av. Küçük, şöyle devam etti:

"İstatistikler pek iç açıcı değil. Yüzde 75 ile yüzde 90 oranı aralığında kadınlarımızın uğradıkları şiddeti ve istismarı gizli tutarak söyleyemediğini de göz önüne alırsak, sayısal verilerin boyutunun daha vahim olduğunu anlarız.

Barolar, demokratik kitle örgütleri, kadın üzerine çalışmalar yürüten örgütlerin toplumda bu kadar yaygınlaşan şiddet olayına karşı ciddi çalışmalar yapmasına rağmen sorunun özünü gidermek mümkün olmamaktadır. Kadın sürekli hedef haline getirilmektedir. Kadınlarımıza ne kadar çok fırsat sunabilir, pozitif ayrımcılığı en iyi şekilde uygulayabilirsek, ulus olarak o oranda güç kazanırız. Kadınlara yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabiliriz. Bunu tam anlamıyla sağlamak için de toplumun tüm kesimlerinin katkı sağlaması gerekmektedir.  Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün söylediği gibi; "Kadınlarını geri bırakan toplumlar, geride kalmaya mahkumdur." Cumhuriyetimizin ve çağdaşlaşmanın odak noktasında yer alan kadınlarımızın bu özel gününü kutlarım"

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ülkemizde yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının olmadığı, yurttaşın adalete erişimin temsilcisi savunmanın sesinin kısılmaya çalışıldığı bir ortamda mesleğin daha da zor hale geldiğini belirtti.

Av. Küçük, Avukatlık mesleğinin özündeki empati duygusunun ön planda tutulması gerektiğinin altını çizdi.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —