Tarih: 24.11.2022 14:14

1. ARATOS FELSEFE SEMPOZYUMU YAPILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Aratos dergisinin Tarsus felsefe kenti olması yönündeki çabalara bir yenisi daha ekleniyor. Bu yıl içinde gerçekleştirilen “Tarsus 2. Stoa Felsefe Festivali” ve “Anadolu'da Felsefeye Yolculuk” gibi iki önemli organizasyondan sonra Aratos dergisince şimdi de “Aratos Felsefe Sempozyumu” yapılacak.

İlk kez yapılacak olan “Aratos Felsefe Sempozyumu”nun bu yılki konusu “Savaş ve Barışa Sosyal Bilimlerin ve Siyaset Felsefesinin Penceresinden Bakış” olarak belirlenmiş.

“Aratos Felsefe Sempozyumu”, 26 Kasım Cumartesi günü Tarsus’ta Boğaziçi Üniversitesi Gözlğkule Kazı Araştırma Merkezi’nde yapılacak.

Edinilen bilgiye göre sempozyum programı sabah saat 10.00’da ressam Ümit Aslan’ın “Efsaneden Gerçeğe Şahmeran” Resim Sergisinin ardından, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık’ın açılış konuşmaları yapılacak. Gazeteci-Yazar Uğur Pişmanlık’ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı “Sokak Şarkıcıları ve Müzisyenleri” belgesel filminin gösteriminden sonra sempozyumun felsefe söyleşileri başlayacak.

Yapılan açıklamaya göre, “Aratos Felsefe Sempozyumu”nda yer alacak konuşmacılar ve konu başlıkları ise şöyle; Oturum Başkanı Prof. Dr. Zehragül Aşkın (Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü), “Savaş ve Barış Üzerine” Prof. Dr. Doğan Göçmen (Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü), “Barış Mümkün mü?” Doç. Dr. Mustafa Günay (Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Eğitimi), “Şiddet Nedir?” Dr. Öğretim Üyesi Deniz Kanıt (Toros Üniversitesi Felsefe Bölümü), “Savaş ve Savaş Karşıtı Mücadele: Toffler Üzerinden Bir Değerlendirme” Prof. Dr. Cahit Aslan (Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Eğitimi), “Savaş ve Sosyal Hareketler” Prof. Dr. Yaşar Erjem (Mersin Üniversitesi Sosyoloji Bölümü), “Savaş ve İşgal Afişleri” Dr. İsmail Sarp Aykurt (Maltepe Üniversitesi Ph. D. Disiplinlerarası İletişim Bilimleri), "Curzio Malaparte'nin 'Kadınlar da Savaşı Yitirdi' Oyununun Göstergebilimsel İncelemesi" Öğr. Gör. Fatma Gülâra Işık Tuğcu (Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı), “Savaş’ ve ‘Barış’ Kavramlarını Yazınsal Eserler Üzerinden Okuma Denemesi” Dr. Necmiye Ayşim Parlakyıldız (Kıbrıs İlim Üniversitesi), “Savaş Filmlerinde Temsil ve Gerçeklik” Volkan Koyutürk, “Amanos Dağları ve Etrafında Erana (Kadın Ana) Uygarlığı” İbrahim Çenet, “Uzaya Ulaşan İnsan Kendine Ulaşmayı Da Başaracaktır” Ömer Öneren.

Plaket ve Teşekkür belgesi takdimi ve müzik dinletisinden sonra program akşam 18.00’de son bulacak.

Etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediyesi destek veriyor.

Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin yaptığı çıklamada, “19. yılı geride bırakmaya hazırlanan Aratos Felsefe Dergisi, Mayıs’ta “Tarsus 2. Stoa Felsefe Festivali”, Ekim’de “Anadolu’da Felsefeye Yolculuk”tan sonra şimdide “Aratos Felsefe Sempozyumu” ile 2022’de üçüncü kez önemli bir felsefe organizasyonuna imzasın atıyor.

Emekten yana, yurtsever, ilerici ve aydınlanmacı ilkeleriyle yayınlanan Aratos dergisi Tarsus’u felsefenin kenti yapma çabalarımız devam edecek.

(vş9




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —