Tarih: 03.12.2018 14:03

ÜLKEMİZDE MİLYONLARCA YABANCI UYRUKLU VAR, İZİNLİ ÇALIŞAN SADECE 80 BİN

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde yatırım yapanlara vatandaşlık hakkı verilmesiyle ilgili kanun kapsamında, bugüne kadar yapılan başvurular ve vatandaşlık hakkı alan yatırımcıların sayısının açıklanmasını istediği soru önergesinde ?Yabancı uyruklu çalışanlar ve aileleri ile yatırımcılara çalışma ve ikame izni bağlamında 2016 yılında yapılan düzenlemeden bugüne kadar yararlanan kişi sayıları kaçtır?? şeklindeki soruya da yanıt istedi.

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in önergesine verdiği yanıtta, ?Yabancı yatırımcıların Türk vatandaşlığını kazanmaları hususunda Bakanlığımıza yapılmış 56 başvuru bulunmaktadır. Bu başvurulardan 20 yabancı yatırımcının dosyası olumlu sonuçlandırılarak aileleriyle birlikte 48 kişi Türk vatandaşlığını kazanmıştır. 36 yabancı yatırımcının başvurusu ise incelenme aşamasında olup işlemleri devam etmektedir? dedi.

 Bakan Soylu, 06.09.2018 tarihi itibariyle çalışma izni ile ülkemizde bulunan yabancı kişi sayısının 79.974 olduğunu da sözlerine ekledi.

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise ülkemizde milyondan fazla yabancının çalıştığına dikkat çekerek, çalışma izni alanların sayısının 80 bin civarında olmasının düşündürücü olduğunu belirtti. Gürer, 3 milyon 500 binden fazla Suriyeli mültecinin bulunduğu Türkiye´de yabancı uyruklu sayısının 5 milyonu aştığını ifade etti.

 Gürer, ülkemizde çalışma hayatında yer alan yabancıların, resmi veriler dışında kaçak işçi olarak çalıştığını ve kayıt dışılığın önünü açtığını, bunun yanında istihdamın önünde bir engel olarak durduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —