Tarih: 16.02.2019 19:30

TRUMP´IN ANKARA BÜYÜKELÇİ ADAYI DAVİD SATTERFİELD

Facebook Twitter Linked-in

 Başkan Donald Trump, deneyimli diplomat David Satterfield´ı ABD´nin Ankara Büyükelçiliği görevine aday gösterdi.

ABD bir önceki Ankara Büyükelçisi John Bass´in 2017 yılının Ekim ayında görev süresi sona ererek ayrılmasından bu yana Türkiye´ye yeni büyükelçi atamamıştı.

Trump´ın göreve geldiği son iki yıl içinde ABD Dışişleri Bakanlığı´nda yaşanan çok sayıda istifanın ardından, bakanlık içinde büyükelçilikler de dahil çok sayıda görev vekaleten yürütülüyor.

Satterfield, bunun öncesinde de ABD Dışişleri Bakanı´nın Libya özel danışmanı, Kahire Büyükelçiliği maslahatgüzarı, Bağdat Büyükelçiliği misyon şefi yardımcısı ve Lübnan büyükelçisi gibi görevlerde bulundu. Büyükelçi Satterfield, ABD´nin Suriye ve Suudi Arabistan büyükelçiliklerinde de çalıştı ve Dışişleri Bakanlığı´nın yakın doğudan sorumlu üst kademelerinde çeşitli görevler üstlendi.

Geçmişte ABD Başkanı, Dışişleri Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı´nca üstün hizmet ödüllerine layık görülen Satterfield, Arapça, Fransızca ve İtalyanca biliyor.

Satterfield adaylığının onay süreci kapsamında önce Senato Dışişleri Komisyonu´nda ifade verecek ve senatörlerin sorularını yanıtlayacak. David Satterfield, komisyondan ve daha sonra da Senato´dan onay aldığı takdirde yeni görevine resmen başlayacak. Böylece yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra ABD ilk kez Ankara´da büyükelçiyle temsil ediliyor olacak.

 KAYNAK: VOA AMERİKA´NIN SESİ İNTERNET SİTESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —