Tarih: 18.08.2018 00:24

TRUMP: ?MUHTEŞEM RAHİBİMİZİ BIRAKMIYORLAR, NELER OLACAĞINI GÖRECEKSİNİZ?

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Donald Trump, Türkiye´de ev hapsinde tutulan Rahip Andrew Brunson´la ilgili yeni bir açıklama yaptı. Beyaz Saray´da gazetecilere konuşan Trump, "Türkiye´nin uzun zamandır sorun çıkardığını ve bir dost gibi davranmadığını" kaydetti. Trump, Rahip Brunson için "Harika bir insan" dedi ve Brunson´a yöneltilen suçlamaların "uydurma" olduğunu söyledi.

VOA Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre Trump şöyle konuştu: "Şu anda mahkemesi görülüyor, eğer buna mahkeme derseniz. Rahibi uzun zaman önce geri vermeliydiler ve bence Türkiye bu konuda çok çok yanlış hareket etti" dedi.

Rahiple ilgili sürecin hala sonuçlanmadığına dikkat çeken Trump, "Olanları bir kenarda oturup izlemeyeceğiz. İnsanlarımızı alamazlar. Neler olacağını göreceksiniz" ifadesini kullandı.

Trump dün gece de Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, "Türkiye ABD´den yıllarca faydalandı. Şimdi de muhteşem Hristiyan rahibimizi bırakmıyorlar. Kendisinden bizi vatansever bir rehine olarak temsil etmesini istemem gerekiyor. Masum bir insanın serbest kalması için karşılığında hiçbir iey vermeyeceğiz. Biz Türkiye´den kesintiye gideceğiz," diye yazmıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —