Tarih: 27.09.2017 14:25

TEOG´un yerine hangi sistem gelecek?

Facebook Twitter Linked-in

MEB Müsteşarı Tekin, "Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi" ve "Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim I&II" projeleri ulusal açılış toplantısına katıldı.

"TEOG denilen sistem, çocuklarımızı ortaokul ortalamalarına göre liseye yerleştirme modeliydi. Fakat kamuoyunda önceki alışkanlıkların da etkisiyle bu bir merkezi sınav edasına büründü. Fakat biz bu esnada zaten ortaokullardan liselere sınavsız geçişle ilgili değişik modeller üretmiştik. Şu anda da elimizde bu modellere ilişkin alternatifler var."

Tekin, ana çerçevesi ortaokullardan liseye geçişte herhangi bir merkezi sınavın olmadığı, çocukların sınav baskısını, stresini hissetmeden liselere yerleştirildiği bir modelin ana felsefe olduğunu vurguladı.

Gazetecilerin "Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın dün adrese dayalı sistemle ilgili mesajları oldu" şeklindeki hatırlatması üzerine ise Tekin, "Kamuoyunda tartışılan, fikir beyan edilen her türlü modelin içinde yer aldığı bir alternatif. Ana felsefesi liseye geçişte herhangi bir merkezi sınavın olmadığı, çocukların daha çok yeteneklerine, ilgilerine göre liselere yerleştirildiği bir model" dedi. (CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —