Tarih: 17.03.2017 12:57

?SAVUNMA SANAYİİ´NDEN VARLIK FONUNA AKTARILAN 3 MİLYAR TL NEREDE??

Facebook Twitter Linked-in

Partinin internet sitesinde yer alan duyuruya göre CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek´in Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle: 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki soruların Başbakan Binali Yıldırım tarafından Anayasa´nın 98´inci ve İçtüzüğün 96´ıncı ve 99´uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. (15.03.2017)

Dursun ÇİÇEK
İstanbul Milletvekili

Bakanlar Kurulu kararıyla ?Savunma Sanayii Destekleme fonuna ait veya bu fonun tasarrufunda bulunan 3 milyar TL kaynak, Varlık Fonuna devredilmiştir. www.turkiyevarlikfonu.com.tr adresinde yer alan ?portföy? kısmında Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait olan ve bakanlar kurulu kararı ile varlık fonuna devredilen 3 milyar TL yer almamaktadır. Bu paranın portföy kısmında yer almaması organizasyonun şeffaflık ilkesi ile çeliştiğinden kamuoyu nezdinde tedirginlik yaratacaktır.

Bu bağlamda;
1) Türkiye Varlık Fonuna aktarılan Savunma Sanayii Destekleme fonuna ait veya bu fonun tasarrufunda bulunan 3 milyar TL kaynak, neden fonun sitesindeki portföy kısmında bulunmamaktadır?
2) Bu para nerede ve nasıl kullanılmaktadır?
3) Oluşturulan ?Varlık Fonu? TBMM, SAYIŞTAY, KİK ve KİT komisyonlarının denetimine tabi olmadığına göre işbu fonun denetimi nasıl yapacak ve bu konudaki sorulara kim cevap verecektir? 
4) Anayasa Halk Oylaması sürecinde ikramiye ve yardım adı altında dağıtılan eşya, para ve hediyelerin kaynağı nedir?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —