SAVCI ON YIL HAPİS ANCAK ADLİ KONTROLÜN KALDIRILMASINI TALEP ETTİ

 SAVCI ON YIL HAPİS ANCAK ADLİ KONTROLÜN KALDIRILMASINI TALEP ETTİ

ABD´li Rahip Andrew Craig Brunson´un duruşmasında savcı, mütalaasında ´örgüte üye olmak´tan 10 yıla kadar hapis talep etti ve adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti.

Casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD´li papaz Andrew Craig Brunson´ın İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmasında  Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Brunson için adli kontrol kararlarının kaldırılması ve ´örgüte üye olmak´tan 10 yıla kadar hapis talep etti.

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis istemiyle yargılanan ABD´li Rahip Andrew Craig Brunson´un duruşmasında mahkeme, kararın açıklanması için ara verdi. Bu arada Brunson´un eşi, Papaz´ın yanına gitti. ABD´li Papaz bu sarılma karşında hıçkırarak ağladı. Mahkeme Brunson´a ?Ek savunma yapacak mısınız?? diye sordu. Brunson, ?Ek savunmam avukatım tarafından yapılacak. Ben masum bir adamım. İsa´yı seviyorum, Türkiye´yi seviyorum. Beraatimi istiyorum?dedi.

 Mahkeme heyetinin kararını birazdan vermesi bekleniyor. Hakimin, savcının mütaalasına paralel karar vermesi durumunda Brunson hakkındaki ?adli kontrol talebi´ sona erecek. Eğer aldığı hapis cezasını da içeride geçirdiği süre ?karşılarsa´ yani Brunson´a ?alt sınırdan ceza verilirse? ülkesi ABD´ye dönebilecek.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı