Tarih: 30.06.2016 11:27

?RUSYA İLE İYİ İLİŞKİLERİMİZİN YENİ BİR MİLADINI YAŞADIK?

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA (İHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Gerçekten her iki ülke için de çok faydalı bir görüşme yaptığımıza inanıyorum. Türkiye ile Rusya arasındaki münasebetlerin hızla eski seviyesine ulaştırılması konusunda kendisi ile mutabık kaldık. Sayın Putin´le Eylül ayında Çin´de yapılacak G20 Toplantısında daha kapsamlı bir görüşme gerçekleştirme kararı aldık. İlk adım olarak da turizmde hemen kapıları açalım ve turizm noktasındaki adımlarımızı süratle atalım kararına vardık ve kendileri de Bakanlar Kurulu´na başkanlık ettiler ve Bakanlar Kurulu Toplantısında da talimatı kendileri verdiler" dedi. 

Putin ile görüşmesine ilişkin ise Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sayın Putin ile görüşmemiz önceden kararlaştırılmıştı ve gündemimiz başkaydı. Sayın Putin´le samimi başsağlığı dilekleri yanında ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin düzeltilmesine yönelik son gelişmelerle ilgili görüşlerimizi paylaştık. Bu arada 1 Temmuz´da Soçi´de Dışişleri Bakanlarımızın da bu konuları enine boyuna ele almaları hususunda bakanlarımıza talimat vermeyi kararlaştırdık. Tabi ilk adım olarak da turizmde hemen kapıları açalım ve turizm noktasındaki adımlarımızı süratle atalım kararına vardık ve kendileri de Bakanlar Kurulu´na başkanlık ettiler ve Bakanlar Kurulu Toplantısında da talimatı kendileri verdiler. Bunu da bizzat arkadaşlarımız takip ettiler. Bu konudaki samimiyetin ötesinde de bütün alanlarda şu ana kadar attığımız adımları çok daha farklı bir şekilde geliştirerek varmış olduğumuz kararları tahakkuk ettirmek gerçekleştirmek için gerekli adımları süratle atmanın kararını yine bu görüşmede aldık.

Birçok farklı şeyler söyleyebilirler. Bunlar bizim için çok da önemli değil. Ama bu süreci bu denli samimi işletmede yardımcı olan dost devlet başkanlarına, hükümet başkanlarına özellikle teşekkür ediyorum. Çünkü Rusya ile aramızdaki ilişkiler özellikle gerek Başbakanlığım döneminde gerekse Cumhurbaşkanlığım döneminde çok çok iyi bir konumdaydı. Şu anda bunu yeniden başlatacağımızın bugünkü telefon bir miladı olmuştur. Bu yeni sürecin ülkelerimiz hakkında hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Tabii bizim bu sürece ellerini ovuşturanlar da yok değil biliyor musunuz? O da çok manidar. Yani ´iyi ki oldu be´ diyenler de vardı. Ama onların da oyunu böylece bozulmuş oldu."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —