Tarih: 11.06.2018 15:29

RUSYA: ?DEYRZOR´DA KİMYASAL SALDIRI PROVOKASYONU HAZIRLANIYOR?

Facebook Twitter Linked-in

Basın toplantısı düzenleyen İgor Konaşenkov, ÖSO ve ABD Özel Operasyon Kuvvetleri´nin Deyr ez Zor´da kimyasal saldırı provokasyonu hazırlığı yaptığını belirterek ÖSO militanlarının Deyr ez Zor´daki bir köye nitrojen varilleri getirdiğini aktardı.

SPUTNİK AJANSI´nda yer alan habere göre yeni bir ´sivillere yönelik kimyasal  saldırı´ imitasyonu için Hakl el Carfa köyüne klor dolu variller getirildiğini de söyleyen Konaşenkov, "Mizansen videosu, Batılı medya kuruluşlarında yayıldıktan sonra ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye´nin resmi tesislerine füze saldırısı düzenlemesi ve militanların Fırat´ın doğu kıyısındaki hükümet güçlerine yönelik saldırısının meşru kılınması için bir gerekçe olarak kullanılacaktır" ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, yeni provokasyon hazırlığı bilgisinin Suriye´deki üç bağımsız kanal tarafından doğrulandığını kaydetti.

Rus sözcü, Rusya Savunma Bakanlığı´nın Suriye´deki durumun istikrarsızlaştırılması için bu tür provokasyonların kullanılmasına müsaade edilemeyeceği konusunda uyarıda bulunduğunu da vurguladı.

ABD, Fransa ve İngiltere, başkent Şam kırsalındaki Doğu Guta´nın Duma ilçesinde 7 Nisan´da kimyasal saldırı düzenlendiğini iddia ederek 14 Nisan´da Suriye´nin çeşitli noktalarına füze saldırıları düzenlemişti. Kimyasal saldırı iddiaları, Duma´daki bir hastanede çekilen mizansen görüntülere dayandırılmıştı.

Rusya ve Suriye hükümeti, Duma´da ordunun kimyasal saldırı düzenlediği iddiaları reddetmişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —