Tarih: 13.05.2018 22:29

RUHANİ: ?ÇIKARLARIMIZ KORUNURSA ANLAŞMAYA BAĞLI KALACAĞIZ?

Facebook Twitter Linked-in

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani,  Sri Lanka Cumhurbaşkanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, ?Eğer kalan 5 ülke anlaşmaya uymaya devam ederse, İran Amerika´nın isteğine rağmen anlaşmada kalmaya devam edecek? dedi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de anlaşmayı kurtarmak için anlaşmada imzası bulunan ülkeleri ziyaret ediyor.

Pekin´e varışının ardından Zarif, Çin´e ve diğer ülkelere ziyaretinin nükleer anlaşma için temiz bir gelecek oluşturmaya olanak sağlayacağını umduğunu kaydetti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de Zarif´in turunun ülkelerin İran´ın durumunu anlamaya destek olacağını belirtti. Wang Yi ayrıca bunun Tahran´ın yasal çıkarlarını korumasına yardımcı olacağını da kaydetti.

Anlaşmada yer alan 3 Avrupa ülkesi de anlaşmaya bağlılıklarını belirttiler ancak dini lider Ayetullah Ali Hamaney Cuma günü Avrupa´ya güvenilemeyeceğini belirtti.

Devrim Muhafızları da İran´ın çıkarlarının garanti altına alınması konusunda yabancı güçlere dayanılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

2015´teki anlaşma Amerika, İran, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa, Almanya tarafından imzalanmıştı. Salı günü Amerika Başkanı Donald Trump anlaşmadan ülkesinin çekileceğini açıklamıştı.

 KAYNAK: voa




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —