Tarih: 02.06.2016 14:24

KILIÇDAROĞLU ADANA´DA ÇİFTÇİLERLE BULUŞACAK

Facebook Twitter Linked-in

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile birlikte CHP Adana İl Başkanlığı Ahmet Albay Toplantı Salonu´nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun Adana programıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.
Dünyanın en verimli tarım topraklarına sahip olan Adana´da çiftçilerin yaşadıkları sorunlar nedeniyle her geçen gün üretimden uzaklaştığını dile getiren Barut, pamukla özdeşleşen Adana´nın pamuk üretiminden vazgeçtiğini kaydetti.
Pamuk üretimine bağlı olarak gelişen tarıma dayalı sanayinin de gerilediğini aktaran Barut, bu durumun kentin gelişimini de olumsuz etkilediğini kaydetti. Adana´da tarım topraklarının her geçen gün azaldığına işaret eden Barut, böylesine önemli bir sektörün bileşenlerinin Adana´da yaşadığı sorunları tartışıp, çözüm yollarını aramak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu Adana´ya davet ettiklerini söyledi.
Barut, ?Yarın sabah Adana´ya gelecek olan Genel Başkanımız çiftçilerimizin sorunlarını bizzat kendilerinden dinleyecek ve CHP´nin bu sorunların çözümü için ürettiği politikaları anlatacak. Çiftçilerimizin konuşup, Genel Başkanımızın dinleyeceği ?Adana Tarımına Sahip Çıkıyor´ toplantısına Adana´daki partili partisiz tüm çiftçilerimizi bekliyoruz? dedi.

ÇİFTÇİLER ANLATACAK, KILIÇDAROĞLU DİNLEYECEK
Kılıçdaroğlu´nun Adana´da ilk olarak tarım sektörüyle ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geleceğini belirten Barut, Kılıçdaroğlu´nun öğle saatlerinde ise Yemişli´de pamuk tarlalarında çalışan geçici tarım işçileriyle buluşacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu´nun Karataş ilçe turunun ardından Adana´ya dönüş yolunda geçici tarım işçilerinin yaşam alanları olan çadırları da ziyaret edeceğini aktaran Barut, güzergah üzerindeki kahvehane ziyaretlerinin ardından Kılıçdaroğlu´nun saat 15.00´te Seyhan Oteli´nde çiftçilerle bir araya geleceğini söyledi. Barut, çiftçilerin bu toplantıda yaşadıkları sorunları bizzat kendilerinin anlatacağını ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun da onları dinledikten sonra CHP´nin tarım politikasını anlatacağını sözlerine ekledi.
Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise Cumhuriyet Halk Partisi´nin üreten ve hakça bölüşen bir Türkiye istediğinin altını çizdi. İktidarın tarım politikalarının yol açtığı olumsuz sonuçları anlatan Gaytancıoğlu, CHP´nin üreten köylüyü efendi yapmak istediğini vurguladı.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —