KARADENİZ´DE PANAMA BANDIRALI GEMİ BATTI

   KARADENİZ´DE PANAMA BANDIRALI GEMİ BATTI

Samsun´da kıyıdan 80 mil açıkta batan Panama bandıralı gemi mürettebatından 6 kişi hayatını kaybetti.

Gemideki 13 kişilik mürettebattan, 9 kişinin Ukraynalı, 2 kişinin Azerbaycanlı 2 kişinin de Rus oldukları açıklandı. Yetkililer 7 kişinin de kurtarıldığını açıkladı.

Samsun Valiliği´nden kurtarmaya ilişkin olarak yapılan açıklamada, kurtarma çalışmalarının devam ettiği, çalışmalara 1 uçak, 4 helikopter, 2 Sahil Güvenlik Botu, 1 Arama kurtarma gemisi ve 1 romörkörün katıldığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı´nın ambulans helikopterinin de müdahaleye hazır şekilde beklediği ifade edildi.

Geminin kömür taşıdığı ve sabah saatlerinde yardım çağrısında bulunduğu belirtiliyor.

Olay, saat 08.00 sıralarında Samsun´a 80 mil(130 km) mesafede açık sularda yaşandı. Panama Bayraklı Volga-Balt 214 isimli kuru yük gemisinden alınan sinyal üzerine Samsun ve Sinop´tan iki Sahil Güvenlik gemisi bölgeye sevk edildi. Ancak Samsun´dan çıkan gemi hava şartları nedeniyle geri döndü. Samsun´dan ayrıca Sahil Güvenlik helikopteri bölgeye hareket etti. Gemiden helikopterle ilk etapta kurtarılan 4 kişi Samsun-Çarşamba Havaalanına getirildi. Bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarında 3 kişi daha sağ kurtarıldı, 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarılan 3 mürettebat ile cesetler helikopterler ile Samsun Havaalanına getiriliyor. Hastaneye kaldırılan mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Gemide toplam 13 mürettebat vardı. Bunların 9´u Ukrayna, 2´si Azerbaycan, 2´sinin de Rus uyruklu olduğu öğrenildi. Ayrıca, 1 uçak, 4 helikopter, 1 arama kurtarma gemisi, 1 römorkör, 2 sahil güvenlik botu da arama ve kurtarma faaliyetlerine devam ediyor.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı