Tarih: 02.06.2016 14:03

İZGİ: ?OTİZMLİ BİREYLER İÇİN YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULMALI?

Facebook Twitter Linked-in

Seyhan Kültür Merkezi´nde gerçekleşen ve özellikle ailelerin yoğun ilgi gösterdiği panele konuşmacı olarak ÇÜTF Çocuk Ergen Psikiyatri Doç. Dr. Gonca Çelik, Otizm Federasyonu Spor Kurulu Başkanı Çağdaş Çelik ve Eğitim Programcısı ve Rehber Öğretmeni Amir Amir katıldı.
?Otizm´e Medikal Yaklaşım?, ?Otizmli Bireylerde Spor Eğitimi? ve ?Otizmde Ailelerin Eğitime Katılımı? konularının işlendiği panelde konuşmacılar, otizmli bireylerin gelişimi için eğitimde de bütünlüğün sağlanması gerektiğini vurguladılar.
Konuşmacılar, tek başına medikal yaklaşımın, sporun, özel eğitimin ve alternatif terapilerin bir anlamı olmadığını, bunların bir bütünlük içinde sistemli bir şekilde olduğu zaman otizmli bireyler için daha etkin bir gelişim sağlayacağını belirttiler.
Otizmli ailelerin sorularının da yanıtlandığı panelde konuşan Otizmle Barış Derneği Başkanı Dursun İzgi, panele katılan hocalarla aynı fikirde olduğunu kaydetti. İzgi, kuruluş amaçlarının otizmli bireyler için spor ve eğitim kompleksi oluşturmak olduğunu da anlatarak, ?Otizmli bireylere yaşam alanları sağlamak için destek bekliyoruz? dedi.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —