Tarih: 21.11.2018 10:30

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI TRUMP´IN AÇIKLAMASI İLE ALAY ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump´ın İran´ı hedef alan son açıklamasını eleştirdi. Trump´ın, gazeteci Cemal Kaşıkcı cinayetine rağmen Suudi Arabistan´ı destekleyen açıklamasını ?utanç verici? olarak nitelendiren Zarif, attığı tweet mesajında, ?Trump, Suudi Arabistan´ın işlediği suçlara atfen yaptığı utanç verici yazılı açıklamasının birinci paragrafını tuhaf biçimde İran´ı aklına gelen her türlü iddiayla suçlamaya ayırmış? dedi.

VOA´nın haberinde İran Dışişleri Bakanı´nın , Trump´la alay ederek, ?Muhtemelen, Finler gibi ormanlarındaki yaprakları süpürmelerine yardım etmediğimiz için California´daki yangından da biz sorumluyuzdur? dediiği kaydedildi.

Trump, California´daki yangın sonrasında Finlandiya´da yaşayanların ormanları tırmıklayarak alevleri önlediğini söylemiş, bu da sosyal medyada alay konusu olmuştu.

İran´ın tepkisini çeken bugünkü yazılı açıklamasında Tahran´a yönelik sert eleştiriler yönelten ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan´dan ise övgüyle bahsetmiş, Kaşıkçı cinayetini ise kınamıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —