Tarih: 04.10.2016 12:14

Genç girişimcilere kazanç istisnası

Facebook Twitter Linked-in

VAHİT ŞAHİN

Mali Müşavir Ender Demir, genç girişimcilerin kazançlarından 75 bin liraya kadar olan kısmından gelir vergisinden muaf olduğunu açıkladı.

Demir, istisna koşullarıını sağlayan genç girişimclerin faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren üç vergilendirme boyunca elde ettikleri ticari, zirai ve mesleki kazançlarından 75 bin lirasına kadar olan kısmının gelir vergisinden muaf tutulduğunu belirtti.

Demir ATO´nun dergisinde yayınlanan bir makalesinde şu ifadeleri kullandı:

?Günümüzün hızla gelişen ekonomik şartlarında, ülkelerin kalkınmasında ve başarısında risk alabilen, ekonomik verileri okuyabilen ve ona göre hareket edebilen, genç girişimcilerin büyük payı vardır. Bu konunun bilinciyle genç girişimcilerimizin ekonomik hayattaki etkinliklerinin artırılması ve desteklenmesi amacıyla gelir vergisi kanunumuzun yeniden düzenlenerek genç girişimcilere sağlanan kazanç istisnasına ilişikin hükümler 10.02.2016 tarihinde yürülüğe girmiştir.?

Bu sayede desteklenen genç girişimcilerle daha güçlü ekonomilerin var olacağını kaydeden Mali Müşavir Ender Demir, ?Şüphesiz bu güçlü ekonomiler öncesinde bölgemizi, sonrasında Türkiyemizi iktisadi, sosyal ve kültürel açıdan daha ilerilere taşıyacaktır? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —