Tarih: 05.07.2017 19:04

?FETÖ DESTEKÇİLERİNİ İADE ETMEZ İSE ALMANYA TERÖRİSTLERİ KORUYAN ÜLKE OLUR!?

Facebook Twitter Linked-in

Sputnik´te yer alan habere göre Erdoğan, gazeteye yaptığı açıklamada, "Almanya bu hatasını düzeltmeli" diye konuştu.ve  FETÖ destekçilerini Türkiye´ye iade etmediği sürece Almanya´yı ?teröristleri koruyan ülke´ olarak göreceklerini söyledi.

Erdoğan, Almanya ile Türkiye´nin birbirine ihtiyacı olduğunu belirterek, " Merkel´le bir sorunum yok" derken  Gerhard Schröder´in Başbakanlığı döneminde Almanya ile Türkiye ilişkileri için  değindi ve  "O zaman ilişkiler gerçekten çok farklıydı" dedi ve o dönemleri özlediğini vurguladı.

Alman hükümetinin 140´den günden fazla bir süredir Türkiye´de tutuklu olan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel´in serbest bırakılması için gösterdiği çabayı anlayamadığını söyleyen Erdoğan, "Sayın Merkel´in bir terör zanlısının kurtarılmasını gündemine alması, benim açımdan çok tuhaftı" dedi. .´Teröristlerlerle söyleşi yapan bir gazetecinin de onlara destek sunmuş olacağını, bunun da suç olduğunu´ belirten Erdoğan, "Gazeteciler bunu yaparak teröristlerin propagandasına yardım etmiş oluyor. Bu dünyanın her yerinde davacı organlar tarafından böyle değerlendirilmektedir" diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —