?ERDOĞAN´DAN KURTULMA TERCİHİMİZ ABDULLAH GÜL OLMAMALI?

 ?ERDOĞAN´DAN KURTULMA TERCİHİMİZ ABDULLAH GÜL OLMAMALI?

CHP PM´de Cumhurbaşkanı adaylığı için ismi geçtiği belirtilen Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Tayyip Erdoğan´dan kurtulmak istiyoruz. Erdoğan´ın suç ortağı ve kardeşi Gül bizim Erdoğan´dan kurtulma tercihimiz, seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır" dedi.

 CHP´nin 24 Haziran´da yapılacak olan erken seçim için bir çatı adayda ısrar ettiği, bu adayın da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğu kulislere yansıırken  Parti Meclisi´nde (PM) Cumhurbaşkanlığı adaylığı için adı geçtiği ifade edilen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise partinin olası kararına karşı çıktı.

İnce, sosyal medya hesabı Twitter´da şunları yazdı:

"Türkiye´nin huzuru, güvenliği, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği için Tayyip Erdoğan´dan kurtulmak istiyoruz.

Ancak atadığı bürokrat ve rektörler FETÖcü çıkan, görevdeyken hiçbir kanunu veto edememiş, görevden ayrılınca yanlışa yanlış diyememiş Tayyip Erdoğan´ın suç ortağı ve kardeşi Abdullah Gül bizim Tayyip Erdoğan´dan kurtulma tercihimiz, seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır."

İnce, ayrıca "Benim bu sürece ilişkin tek açıklamam budur, başka haber ve yorumları dikkate almayınız" ifadesini kullandı.

NAGEHAN ALÇI´DAN İNCE İLE İLGİLİ İDDİA

CHP´de 24 Haziran´daki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağı konuşulan Muharrem İnce, Abdullah Gül´ün adaylığıyla ilgili konuştu. İnce, "Ben ikisinin arasında kalsam Erdoğan´a oy veririm!" dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı´ya konuşan Muharrem İnce, Abdullah Gül´ün adaylığıyla ilgili "Ben ikisinin arasında kalsam Erdoğan´a oy veririm!" dedi.

İşte Alçı´nın yazısının ilgili kısmı:

?... Adaylık tartışmalarıyla ilgili son gelişmelere ne dediğini merak ettim, aradım. CHP´nin nasıl bir aday çıkarması gerektiğiyle ilgili şu esprili tespiti yaptı: ?Her şeyden önce kendi profiline uygun bir isim çıkarması lazım. Yüzde 26´yı elinde tutacak, üzerine koyabilecek bir isim... Bence bu isim Yalovalı, 54 yaşında ve fizik öğretmeni olmalı...?

SOLDAN BİR İSİM ÇIKMALI

Muharrem Bey´e İlhan Kesici´yi hatırlatıp sağı da kapsayacak bir isim arayışına nasıl baktığını da sordum. ?İYİ Parti´ye 15 vekil vererek zaten sağ tabanı konsolide ettik. Bundan sonra soldan bir isim çıkarmalı CHP? dedi.

"İKİSİNİN ARASINDA KALSAM ERDOĞAN´A OY VERİRİM"

Günlerdir konuşulan Abdullah Gül formülüne sıra gelince bombayı patlattı: ?Gül 7 yıl cumhurbaşkanlığı yaptı, bu süre içinde hangi yasayı veto etti? Tek yaptığı onların dümen suyuna gitmekti. Böyle şey olur mu? Ben ikisinin arasında kalsam Erdoğan´a oy veririm!?

HABER MERKEZİ/İHA


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı