Tarih: 17.10.2018 15:18

ERDOĞAN HAVAALANINDA POMPEO İLE GÖRÜŞTÜ

Facebook Twitter Linked-in

.Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Türkiye´ye bir çalışma ziyareti gerçekleştiren Pompeo, Suudi Arabistan´ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaçıkçı ile ilgili görüşmeler yapmak üzere dün Riyad´a gitmiş ve Kral Selman bin Abdülaziz ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ile görüşmüştü. Bu kapsamda Pompeo´nun görüşmede Suudi Arabistan´da gerçekleştirdiği temaslara ilişkin bilgi verdiği öğrenildi.

Pompeo, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede. ÇTürkiye-ABD ikili ilişkileri, Suriye konusu, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunuldu. .

/resimler/2018-10/17/1520275692899.jpg

Pompeo, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın Suudi Arabistan´ın İstanbulBaşkonsolosluğu´na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere dün Riyad´a gitmişti. ABD´li Bakan burada Kral Selman bin Abdülaziz, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Dışişleri Bakanı Adil el-Zübeyir ile görüşmüştü.

Pompeo, temaslarında ABD´nin olayla ilgili endişelerini yinelemiş ve soruşturma sürecinin önemine dikkati çekmişti.

ABD Başkanı Donald Trump´ın kendisinden konuyla ilgili Türkiye´yi ziyaret etmesini istediğini belirten Pompeo, "Türk ve Suudi yetkililerle, incelemelerini bitirip bulunanları açıklayıncaya kadar yakın temasta olmaya devam edeceğiz." demişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —