Tarih: 18.08.2017 12:11

Düşen İHA´daki mühimmatın patlamaması faciayı önledi

Facebook Twitter Linked-in

Adana´da 520 nüfuslu bir mahallede bulunan tarlaya düşen Amerika Birleşik Devletleri´ne (ABD) ait tank savar insansız hava aracının (İHA) mühimmatının patlamaması, olası faciaların önüne geçti. ABD´li kaza kırım ekibi yoğun güvenlik önlemi altında mühimmatı bölgeden aldı.

  Dün gece geç saatlerde ABD´ye ait İncirlik Hava Üssü´nden havalanan tank savar insansız hava aracı (İHA) henüz bilinmeyen bir nedenle Ceyhan ilçesindeki Çokçapınar Mahallesi´nde yerleşim alanının hemen yakınındaki bir soya tarlasına düştü. Kazada çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.
  İHA´nın düştüğü yer güvenlik şeridiyle kapatıldıktan sonra Türk ve ABD´li yetkililer incelemelerde bulundu. Jandarma da bölgeye ulaşılabilecek tüm yolları kapattı.
  Askeri kaynakların ifadesine göre tank savar İHA´da bulunan mühimmatın patlamaması, 520 nüfuslu mahallede olası faciaların önüne geçti.
  Sabah saatlerinde ABD´li kaza kırım ekibi enkaz üzerinde incelemelerde bulunarak yoğun güvenlik önlemi içerisinde mühimmatları güvenli bir araca yerleştirdi.
  Enkazın ilerleyen saatlerde tamamen tarladan kaldırılması bekleniyor.(Fİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —